NAKON ČETIRI GODINE

Slavonski brod može opet raspolagati gradskim zemljištem

  • Autor: tportal.hr/hina
  • Zadnja izmjena 19.04.2011 20:32
  • Objavljeno 19.04.2011 u 20:25
Mirko Duspara

Mirko Duspara

Izvor: Cropix / Autor: Danijel Soldo / CROPIX

Nakon četiri godine grad Slavonski Brod ponovno će moći raspolagati s gotovo 132.000 četvornih metara gradskoga zemljišta kojemu je zbog sudskog spora s tvrtkom Novogradnjom prijetila ovrha, objavio je danas gradonačelnik Mirko Duspara

Odlukom Općinskoga suda u Slavonskome Brodu ovršni postupak je zaustavljen, jer se grad uspio izboriti za ponavljanje postupka. Odluka postaje pravomoćnom kad istekne žalbeni rok i rješavanje moguće žalbe, rekao je na izvanrednoj konferenciji za novinare brodski gradonačelnik Mirko Duspara

Tvrtka 'Novogradnja' prije više od osam godina pokrenula je spor protiv grada tražeći naknadu za izgradnju odmarališta na Korčuli. Radovi su tamo obavljeni prije nego što je grad potkraj 2000. državnom darovnicom postao vlasnikom zemljišta i odmarališta na tom otoku. Ipak, tvrtka je u višegodišnjem sporu pobijedila na svim sudskim instancijama pa je ispalo kako joj grad s kamatama duguje više od pedeset milijuna kuna i prijetila je ovrha vrijednih gradskih nekretnina. Onda se dogodio obrat. Izgubljenu bitku grad je dobio jer je uspio dokazati kako prijeporne tražbine Novogradnja u pretvorbi nije prijavila u temeljni kapital pa joj grad praktički ništa i nije dugovao.

Gradonačelnik Mirko Duspara smatra kako u ponovljenu postupku, u kojem treba utvrditi dugove za obavljene radove na odmaralištu na Korčuli, ne bi trebalo biti teškoća za grad.

'Najvažnije je da smo uspjeli spriječiti pljačku gradske imovine od pojedinaca. Za grad u ponovljenu postupku ne bi trebalo biti komplikacija jer je odmaralište na Korčuli država darovala Brodu. Zajednički nam je cilj sačuvati tu imovinu', kazao je Duspara. Najavljuje i kako će od Novogradnje, sada u stečaju, tražiti i naknadu štete jer je višegodišnja blokada najatraktivnijih gradskih parcela zaustavila mnoge kapitalne projekte.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi