NAKON ODLASKA PRGOMETA

Slavonci uz Petrova: Okuplja nas i on i ideja Mosta

12.11.2015 u 19:46

Bionic
Reading

'Građanska opcija Grada Osijeka (GOGO) i ja smo uz Most što je važnije u ovom trenutku zbog zastupničkog mandata', kratko je odgovorio Miroslav Šimić za tportal, nositelj Mostove nezavisne liste u četvrtoj izbornoj jedinici. Tajni sastanak Drage Prgometa s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem, prekid suradnje te izbacivanje iz Mostova Nacionalnog vijeća ne želi komentirati

Ovaj Osječanin koordinator je GOGO-a za suradnju s Mostom nezavisnih lista te član Nacionalnog vijeća Mosta, s čijim će se članovima sastati u subotu kada bi zajedno trebali odlučiti kako dalje.

'Ne želim komentirati Prgometov potez. Ja sam stabilan dio Mosta', dodao je.

Šimić, po zvanju pravnik, član je liste GOGO koja se pojavila na proteklim lokalnim izborima kao nezavisna lista i osvojila dva mandata u gradskom vijeću. Nastali su kao izraz, kako su već ranije rekli, revolta prema aktualnoj politici koja je umjesto javnih interesa zastupala privatne interese pojedinaca.

Čvrsto uz Most ostaje i načelnik slavonske općine Tompojevci Tomislav Panenić.

'Drago Prgomet išao je na individualni razgovor. Mislim kako je to odlika nezavisnih. No je li to primjereno ili ne, razlog je zbog čega je Nacionalno vijeće Mosta reklo da suradnja na taj način nije moguća. Što se tiče mene osobno, ali i ostalih, suradnju u Saboru možemo imati bez problema', poručio je Panenić, organizacijski koordinator Mosta.

Smatra kako Prgomet svoj mandat ima jer on nije stranački nego ga je osvojio osobno.

'Čvrsto sam uz Most, a Božo Petrov jedan je od nas. On je najistaknutiji i najzaslužniji za sve ovo skupa. No ideja Mosta nešto je što nas okuplja', kaže Panenić čija je lista na posljednjim lokalnim izborima osvojila polovicu mandata u općinskom vijeću i tako potukla dotadašnjeg HDZ-ova načelnika Gabrijela Kujundžića.

Otkad je postao prvi čovjek Tompojevaca, ova slavonska općina i jedna od najmanjih u Hrvatskoj sa svojih 1.500 stanovnika u šest naselja, u posljednje dvije godine iz EU fondova povukla je 3,5 milijuna kuna za projekt javne LED rasvjete, navodnjavanja i bežičnog interneta za kućanstva.