OD NOVE GODINE

Skuplja cestarina na Istarskom ipsilonu

30.12.2013 u 14:03

Bionic
Reading

Cijene cestarine na Istarskom ipsilonu od 1. siječnja 2014. godine prosječno će se povećati za 2,9 posto s time da se to povećanje neće odnositi na tunelarinu kroz tunel Učku, gdje cijena ostaje 28 kuna, potvrdio je danas David Gabelica, direktor Bina-Istre, koncesionara Istarskog ipsilona

Slijedom tog povećanja za osobna vozila cestarina će se na pravcu od Rijeke do Pule povećati za kunu pa će iznositi 51 kunu, od Umaga do Pule cestarina će porasti za tri kune, na 41 kunu, a od Pazina do Pule za kunu te će iznositi 22 kune.

'Imajući u vidu tešku gospodarsku situaciju nastojali smo za pretplatnike koji koriste ENC uređaje zadržati dosadašnje pogodnosti pa je povećanje cijena cestarine za njih minimalno', istaknuo je Gabelica.

Naveo je kako je u ovoj godini Ipsilonom prošlo osam milijuna vozila te kako prvi put nije zabilježena niti jedna prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama.

Napominje kako će se sigurnost prometovanja bitno poboljšati izgradnjom punog profila Ipsilona od Pazina do tunela Učka čija će izgradnja, prema najavama, započeti na ljeto 2014. godine.