PORUKA IZ BRUXELLESA

Škrlec: Vlada mora hitno modernizirati željenice

29.04.2016 u 10:50

Bionic
Reading

Europski parlament usvojio je novi zakonodavni paket za poboljšanje željezničkog prometa u Europskoj uniji. Zastupnik Davor Škrlec podržao je novi željeznički paket te je u svom govoru na sjednici naglasio kako će nove mjere vratiti građane u vlakove, osigurati im bolju kvalitetu usluge, brže i sigurnije putovanje uz niže cijene karata

 'Vrlo je značajna liberalizacija željezničkog putničkog prometa, što znači da Vlada RH mora što prije poduzeti osposobljavanje i podizanje konkurentnosti Hrvatskih željeznica. Isto tako, potrebno je ubrzati ulaganje u modernizaciju željezničkih pruga i planirati projekte brze željeznice u regiji. Sve ove godine premalo se ulagalo u željezničku infrastrukturu koja je jedna od značajnijih oblika održivog transporta', rekao je Škrlec.

Dodao je da veće korištenje željezničkog putničkog prijevoza znači ujedno i smanjenje emisija stakleničkih plinova u sektoru transporta i otvaranje novih zelenih radnih mjesta.

'Zato ovaj četvrti paket zakona o željeznicama vidim kao povijesnu priliku da nakon uspostavljanja jedinstvenog zračnog prostora stvorimo jedinstveni željeznički prostor Europske unije', zaključio je Orahov europarlamentarac Škrlec.