plenković o izborima

'Škoru sam zadnji put vidio 2000. godine. Bili smo dva tjedna u autobusu i bio mi je simpatičan'

19.05.2020 u 15:52

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, nakon što je javnost sa svojim ministrima izvijestio što je sve Vlada napravila za stradale u zagrebačkom potresu, odgovarao je na novinarska pitanja vezana za političku situaciju

Zamoljen da komentira izjavu Miroslava Škore da mu prelazi puno nezadovoljnih članova HDZ-a, Plenković je kazao da ne zna koji su to članovi.

Istaknuo je kako je njegova vlada puno napravila za Slavoniju. 'Nisam primijetio da ima kapitalaca ili drugih. To mi nije poznato', dodao je.

S obzirom na to da Ivan Penava sutra ima konferenciju za novinare oko mogućeg izlaska iz HDZ-a, kazao je da tu nema što dodati i da smo jučer čuli 'razmjenu mišljenja'. 'On mene o svojim planovima nije obavijestio', kazao je.

Na pitanje je li sa Škorom razgovarao o postizbornoj koaliciji, kazao je da je Škoru zadnji put vidio 2000. godine u kampanji Mate Granića, kada su dva tjedna zajedno proveli u autobusu. Bio mu je, kaže, simpatičan i nije mu jasno zašto on tako govori o njemu.

Otkrio je da će stranka na kampanju potrošiti 15 milijuna kuna.

Zagreb: Plenković o stanovima za najam stradalih u potresu Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Na pitanja o pojedincima izvan HDZ-a koji bi se mogli naći na njihovim listama, podsjetio je da je na prošlim izborima bilo nekoliko takvih. 'U fazi smo da čekamo inicijalne prijedloge županijskih organizacija oko lista. U pojedinim izbornim jedinicama bit će kandidati koji nisu iz HDZ-a', potvrdio je.

S predsjednikom Zoranom Milanovićem nije se čuo od četvrtka. 'Hrvatska zavređuje da joj u fazi gospodarskog oporavka na čelu budu odgovorni ljudi', istaknuo je.