pokrenuti ski liftovi

Skijaši, započela je sezona u okolici Sarajeva; otvorene su staze na Bjelašnici i Jahorini

01.12.2021 u 11:14

Bionic
Reading

Planinski centri u okolici Sarajeva iskoristli su prvi snijeg ove jeseni kako bi ovog tjedna otvorili skijašku sezonu na svojim stazama na Bjelašnici i Jahorini

Pedesetak centimetara prvog ovosezonskog snijega omogućilo je pokretanje ski liftova na obje planine, a prvi skijaši u tome su na Bjelašnici mogli uživati već u utorak, kada je organizirano noćno skijanje, dok je olimpijski centar Jahorina dio svojih kapaciteta pokrenuo u srijedu.

Noćno skijanje na Bjelašnici uz jedan ski lift u pogonu opcija je do 4. prosinca, a nakon tog datuma, uz sustav umjetnog zasnježivanja, u funkciji bi trebala biti većina staza predviđenih za dnevno skijanje.

Na Jahorini su pak skijašima za sada na raspolaganje stavljene dvije staze odnosno jedna gondola i jedan ski lift.

Oba skijaška centra u prvim danima sezone nude promotivne cijene karata uz popust od 50 posto.

Tijekom pune sezone Bjelašnica nudi dnevne skijaške karte po popularnim cijenama od 35 konvertibilnih maraka, odnosno 140 kuna, dok su cijene na Jahorini, koja ima i veće kapacitete prijevoza skijaša, cijene dvostruko više pa dnevna karta tamo staje 65 KM odnosno 260 kuna.

Za razliku od prošle sezone, kada je za skijaše bila obvezna uporaba zaštitnih maski na skijalištima, sada nema posebnih uputa takve vrste, no oba skijaška centra su najavila kako će nastojati osigurati provedbu epidemioloških mjera kakve se provode i drugdje u zemlji.