KRAJ GUŽVI NA KRVAVCU

Proradilo jedno od omiljenih skijališta Hrvata, hvale se novim šestosjedom s grijanjem

27.12.2023 u 16:40

Bionic
Reading

Počela je skijaška sezona na Krvavcu, jednom od najpopularnijih skijališta u okolici Ljubljane koje posjećuju i brojni ljubitelji zimskih sportova iz Hrvatske. Staze su zasnježene umjetnim snijegom, a umjesto 40 godina starog dvosjeda u pogon je pušten i brzi, grijani šestosjed Zvoha

'Ovo je prekretnica u razvoju skijališta Krvavec. Desetljećima i više nije se ulagalo u opremu žičara, nadam se da će država shvatiti da je ulaganje u infrastrukturu bitan faktor i za Krvavec', rekao je direktor i vlasnik Rekreacijsko-turističkog centra Krvavec Janez Janša koji se nada da će državna vlast shvatiti da novac nije bačen. Na otvorenje je došlo oko 2000 ljudi, a zahvaljujući novom uređaju gužve su minimalne, javlja RTVSlo.

Na skijalištu su se nadali da će sezonu otvoriti ranije, no u tome ih je spriječio nedostatak snijega. Trenutno, unatoč toplijem vremenu, staze su prekrivene umjetnim snijegom. 'Po uzoru na druge zemlje, potrebno je ulagati u sustave za zasnježenje, da kada budemo imali idealne uvjete za proizvodnju umjetnog snijega, to možemo napraviti i tako otvoriti sve staze', rekao je Janša za TV Slovenija.

  • +13
Otvorenje skijaške sezone na skijalištu Krvavec Izvor: Pixsell / Autor: Bobo/PIXSELL/F.A. BOBO

Redovna cijena ski karte za odrasle na Krvavcu u odnosu na prošlu godinu poskupjela je za dva eura, na 41 euro. Kako bi se potaknula online kupnja, online cijena će tijekom cijele sezone ostati na 39 eura, koliko je iznosila iu pretprodaji.

U Krvavcu je za ovogodišnja ulaganja izdvojeno 11 milijuna eura, a za set investicija dobiveno je osam milijuna eura bespovratnih sredstava. Njima je bila namjera nadopuniti šesterosjed Vrh Krvavac dodatnim sjedalima i digitalizirati kružnu žičaru. Osim toga, dopunili su ponudu ljetnih aktivnosti - obnovili su i avanturistički park te kupili 50 električnih bicikala. Zimska ponuda i ove će godine biti obogaćena subotnjim zabavama uz živu glazbu.