zaigrali se u fotošopu

Skandal u Australiji: Zastupnica napala TV postaju da su joj povećali grudi

30.01.2024 u 21:53

Bionic
Reading

Australski televizijski informativni kanal morao se u utorak bezrezervno ispričati zastupnici jer su uredili fotografije na kojima se nalazi na način da su joj 'povećane grudi', a haljina značajno dekoltirana.

Georgie Purcell, članica gornjeg doma državnog parlamenta Viktorije, objavila je usporedne verzije fotografija, originala i verzije koju je uredio 9News Melbourne, dio Nine Network Australia.

U montiranoj verziji, koja je emitirana u ponedjeljak navečer, njezina bijela haljina s naramenicama pretvorena je u topić s halter ovratnikom i suknju, otkrivajući torzo. Prozirni svijetlosivi kvadrat prebačen preko dijela fotografije kao da naglašava zastupnicina prsa, prenosi South China Morning Post.

'Jučer sam izdržala mnogo toga. Ali to što je medijska kuća fotošopirala moje tijelo i odjeću nije bilo na mojoj bingo kartici,' napisala je Purcell u objavi na X-u.

'Obratite pažnju na povećane grudi i odjeću koja više otkriva. Ne mogu zamisliti da se ovo nešto dogodi muškom zastupniku'

Direktor 9News Melbourne, Hugh Nailon, rekao je da je odjel za grafiku kanala pronašao online fotografiju zastupnice koju su planirali iskoristiti u priči o lovu na patke.

Izvor: Društvene mreže / Autor: WION

Purcell je zastupnica Stranke za pravdu za životinje za Sjevernu Viktoriju.

'Kao što je uobičajena praksa, slici je promijenjena veličina kako bi odgovarala našim specifikacijama", rekao je Nailon.

'Tijekom tog procesa, automatizacija koju je izvršio Photoshop stvorila je sliku koja nije bila u skladu s originalom', dodao je, misleći na Adobeov softver za uređivanje fotografija.

'Ovo nije zadovoljilo visoke uredničke standarde koje imamo i zbog toga se bezrezervno ispričavamo gospođi Purcell', rekao je Nailon, opisujući događaj kao "grafičku pogrešku.

Adobe se nije složio s objašnjenjem.

'Svaka promjena ove slike zahtijevala bi ljudsku intervenciju i odobrenje', rekao je glasnogovornik Adobea u izjavi za australske medije.

Purcell je rekla da ne vjeruje da bi se ista pogreška dogodila s fotografijom premijerke Viktorije, Jacinte Allan.

'Pretpostavljam da bi primijetili da je umjetna inteligencija ispljunula sliku Jacinte Allan u kratkom topiću, ali kod mene nisu', izjavila je za javni servis ABC.

Zastupnica je rekla da je incident utjecao na nju da bi 'mogao još više utjecati na druge žene i da se više nikada ne bi smio dogoditi'.

'To su stvari koje se nikada ne bi dogodile našim muškim kolegama, nikada.'

Premijerka australske države Victorije također je kritizirala incident.

'To nije način da se predstavi bilo koja žena, a kamoli žena koja ima položaj u javnoj službi. Razmislimo o poruci koja se šalje, posebno mladim ženama', rekla je Allan novinarima.