za obilazak pacijenata

Sjajne vijesti za Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije: Dobili dva nova vozila

18.07.2022 u 14:19

Bionic
Reading

Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije dobio je u ponedjeljak dva nova vozila kojim će zdravstveni djelatnici obilaziti pacijente

Jedan automobil koristit će patronažna služba za obilazak pacijenata na području prekodravske općine Gola, dok će drugim vozilom mobilni palijativni tim, osnivanje kojega se privodi kraju, odlaziti do pacijenata diljem županije kako bi teško bolesnim stanovnicima osigurali bržu i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

"Palijativna skrb postaje sve veća potreba, ali do sada se premalo ulagalo u nju, pa smatramo da u godinama pred nama upravo to mora biti jedan od prioriteta", rekla je ravnateljica županijskog Doma zdravlja Mirjana Hanžeković u Koprivnici kojoj je ključeve dvaju vozila uručio župan Darko Koren.

Za nova vozila iz županijskoga je proračuna ukupno izdvojeno 180.000 kuna i njima će se upotpuniti postojeći vozni park Doma zdravlja u kojem je do sada bilo 30 automobila.  

"Neke županije imaju problem što su im vozila zdravstvenog sustava stara i po 15 godina, a kod nas je to u prosjeku tri godine. Povezanost i suradnja naših zdravstvenih ustanova izuzetno je dobra i one funkcioniraju kao jedinstven sustav, no želja nam je da budemo još bolji i brži, i da pacijenti budu još zadovoljniji kvalitetom zdravstvene skrbi i usluga koje dobivaju", istaknuo je župan Darko Koren. 

Ravnateljica Hanžeković također je najavila kako će uskoro početi rekonstrukcije triju ordinacija na području Podravine i Prigorja, i to stomatološke ordinacije u Sv. Ivanu Žabnom, fizikalne ordinacije u Đurđevcu, a u Đelekovcu će se obnoviti ordinacija opće obiteljske medicine.