UHIĆEN VINKOVAČKI KRADLJIVAC

Sitnim krađama zaradio 30.000 kuna

11.01.2010 u 17:28

Bionic
Reading

Policajci koji su u subotu u pokušaju provale u trgovinu spriječili 48-godišnjeg Vinkovčana nemalo su se iznenadili kada su otkrili da nisu uhvatili sitnog lopova, nego serijskog pljačkaša koji je danima punio džepove prazneći kase dućana i kafića u okolici Nove Gradiške

Provalnik je krao sve do čega je stigao, od novca, mobitela, cigareta, salame, pa do gaćica i trenirki.

U rano subotnje jutro, oko pet sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška uhvatili su na (ne)djelu 48-godišnjeg L. B. iz Vinkovaca koji je pokušao provaliti u trgovinu u mjestu Nova Kapela.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja policajci su utvrdili da je pokušaj provale, u kojem je spriječen, bio samo jedan u nizu pljački koje je taj Vinkovčan počinio u posljednjem mjesecu 2009. godine. Sezonu krađa otvorio je u noći na 1. prosinca, kada je nasilno otvorio ulazna vrata jedne tvrtke u Starom Petrovom Selu.

Ukrao je četiri salame i jedno pakovanje hrenovki te 400 kuna iz registar kase koja je pronađena u blizini mjesta događaja, razbijena u dijelove. Već sljedećeg dana, u noći s 1. na 2. prosinca kradljivac je ponovo krenuo na posao. Razbio je drvena vrata prostorije sportskog kluba u mjestu Godinjak. Sa šanka je ukrao 30 kuna, a potom je otvorio aparat za zabavu i podebljao si novčanik za još 250 kuna.

No ni to mu očito nije bilo dovoljno, pa je nakon krađe u sportskom klubu razbio i staklo na ulaznim vratima trgovine koja se nalazi u sklopu istog objekta, te je iz otvorene registar kase ukrao još 200 kuna, a s police je uzeo i 100 kutija raznih vrsta cigareta. Nakon dva tjedna odmora od provala i krađa, pljačkaš iz Vinkovaca ponovo je krenuo u akciju po selima u okolici Nove Gradiške. U noći s 14. na 15. prosinca preskočio je gotovo dva metra visoku žičanu ogradu, ušao u dvorište te razbio prozor na skladištu mjesne trgovine u Starom Petrovom Selu.

Ovaj se put u krađi po svemu sudeći zadržao duže, jer si je, osim punjenja kućnog budžeta, odlučio popuniti i garderobu. Ukrao je čitav niz odjevnih predmeta, od gaćica, pa do trenirki i prsluka, a iz trgovine je izašao bogatiji i za 1.682 kune dnevnog utrška koje je ukrao iz ladice prodajnog pulta, 500 kuna blagajničkog minimuma, dva mobitela i 217 kuna koje je ukrao provalivši aparat za kavu.

Pred sam kraj godine, s 28. na 29. prosinca, kradljivac iz Vinkovaca ponovo se vratio na mjesto zločina u Staro Petrovo Selo. Provalio je u ugostiteljski objekt, nakon čega je iz aparata za glazbu ukrao 640 kuna i jedan mobitel sa šanka, a potom je na ljetnu terasu iznio pet poker aparata te je provalio u ladice iz kojih je ukrao 5000 kuna. Vinkovčan koji je za život odlučio zarađivati krađom u samo nekoliko dana počinio je štetu od oko 30.000 kuna.

Ništa od ukradenog nije vraćeno vlasnicima, jer je 'vrijedni' kradljivac ukradeno piće popio, hranu pojeo, a sav novac potrošio. U suradnji s Državnim odvjetništvom Nova Gradiška protiv 48-godišnjeg L. B. slijedi podnošenje posebnog izvješća kao dopune kaznenoj prijavi zbog počinjenih kaznenih djela teške krađe.