PODRŠKA HDSSB-A

Šišljagić: Drmić je žrtva prijevare, a ne počinitelj

17.06.2011 u 16:18

Bionic
Reading

Skidanje imuniteta svom saborskom zastupniku Ivanu Drmiću i pokretanje kaznenog postupka protiv njega u HDSSB-u ocjenjuju kao 'nastavak političko-policijskog progona' protiv te stranke

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić rekao je da Drmiću stranka daje punu podršku i ustvrdio da zastupnik nije počinitelj već žrtva kaznenog djela zbog kojega će USKOK i Državno odvjetništvo pokrenuti kazneni postupak.

'Nakon što je shvatio o čemu se radi, i nakon što je cijeli slučaj prijavio policiji, policija, USKOK i DORH umjesto da rasvijetle prijevaru i kazne njezine počinitelje, podižu optužnicu i počinju progon žrtve te iste prevare', kaže Šišljagić. Drmić je, kaže on, jedan od najbližih suradnika i prijatelja Branimira Glavaša, osnivača HDSSB-a, tako da u stranci smatraju da je pokretanje postupka ujedno i snažan udarac na njih.

Nakon što je saznao da mu je imunitet ukinut Drmić je rekao kako mu nije jasno zašto postupak kreće tek sada.

Nastavlja se tako afera iz kolovoza prošle godine kada je Jutarnji list otkrio da su Drmić i Sanja Marketić, zamjenica urednika Glasa Slavonije i dugogodišnja bliska prijateljica Branimira Glavaša, osječkoj policiji podnijeli prijavu zbog prevare u kojoj su navodno oštećeni za najmanje 70 tisuća eura.

Iskazi su im, navodno, bili kontradiktorni pa su policajci posumnjali u njihovu iskrenost da bi se ispostavilo kako je dvojac, izgleda, namjeravao podmititi suce Vrhovnog suda ne bi li ishodili povoljniju presudu u slučaju Branimira Glavaša, u međuvremenu osuđenog na zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina.

U današnjem priopćenju HDSSB-a ponavljaju se tadašnje Drmićeve tvrdnje o prijevari i reketu kojem su, navodno, ovo dvoje bili izloženi.