POVOLJNO PLAĆANJE RAČUNA

Sisak dobio Gradsku blagajnu

01.03.2016 u 13:11

Otvorena Gradska blagajna

Izvor: Pixsell / Autor: Nikola Cutuk

Bionic
Reading

Nakon Virovitice i Slavonskog Broda, i u Sisku je u utorak počela djelovati Gradska blagajna, kojom je građanima omogućeno jednostavnije, brže i jeftinije plaćanje svih gradskih računa bez naknade

Blagajna s četiri šaltera nalazi se na Gradskoj tržnici, a već su prvog dana brojni građani iskoristili mogućnost povoljnog plaćanja računa.

'Na ovaj smo način ostvarili osjetne uštede građanima, gradskim trgovačkim društvima i ustanovama te gradskoj upravi, jer se kvalitetnijom i ažurnijom naplatom smanjuju troškovi mogućih kasnijih utuživanja i ovrha. Osim toga, ovdje je moguće ostvariti bolji i neposredniji kontakt s korisnicima naših usluga. Predvidjeli smo da prva tri mjeseca projekt funkcionira probno, a nakon čega ćemo donijeti konačnu odluku', rekla je prilikom otvorenja Gradske blagajne gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Kao mogućnost je navela da se, ako građani prihvate ovaj način plaćanja, šalteri otvore u još nekom dijelu grada, prilagodi se radno vrijeme te omogući plaćanje i drugih računa.

Zasad se na šalterima Gradske blagajne mogu bez naknade platiti računi za utrošenu vodu, odvoz komunalnog otpada, grobnu naknadu, komunalnu naknadu, školsku kuhinju, pretplate za kulturne programe, kazne za parkiranje i svi drugi računi za koje su mjerodavni gradska uprava te gradska komunalna poduzeća i ustanove.

Procjena je da se svake godine u Sisku naplati oko 500.000 takvih fakturiranih računa, pa će neposredne ukupne uštede iznositi oko milijun kuna na godinu.