kršili zabranu okupljanja

Sisačko-moslavački župan, njegov sin i prijatelji zabavljali se u klubu, rastjerala ih policija

23.03.2020 u 08:59

Bionic
Reading

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić i njegov sin Dario, s još nekoliko ljudi, okupili su se u zavičajnom klubu u Marinbrodu u subotu i tako prekršili mjere sprečavanja širenja zaraze, a županov sin ujedno je načelnik Stožera civilne zaštite Grada Gline

Okupili su se nakon radne akcije uređivanja kuće županovog djeda, a kako svjedoci navode, ispred kluba bilo je parkirano šest automobila dok je u klubu bilo dvadesetak osoba. Da su se okupili, potvrdio je Dario Žinić, zamjenik gradonačelnika Gline, rekavši za 24 sata kako su se sastali jer su imali radnu akciju, dok župan Ivo Žinić nije odgovorio na pozive i upite.

'Radili smo na nekoj kući, na otvorenom. Akcija je bila još ranije dogovorena. Nije bilo puno ljudi i nije bilo pjevanja. Mislim da nas je bilo sedmero. Držali smo se uputa', rekao je.

Dodao je kako nije bilo kontakata te da su procijenili da to druženje nije bilo rizično. Ispričao je da su uređivali okućnicu njegova djeda, odnosno krčili staro drveće.

Potvrdio je i da je došla policija.

'Intervenirala je policija. Nakon nje smo se morali razići. Došla je raditi svoj posao, pojavila se na prijavu nekoga da se okupljaju ljudi. Naravno da smo se razišli.'