UNICEF U DUBROVNIKU

Sir Roger, Rachlin i Josipović za radost djece

04.09.2010 u 11:41

Bionic
Reading

UNICEF-ovi ambasadori dobre volje, sir Roger Moore i Julian Rachlin sinoć su povodom 10. rođendana festivala komorne glazbe Julian Rachlin i prijatelji organizirali humanitarnu gala večeru Glazba za radost djece, kako bi pomogli UNICEF-ov program Stop nasilju među djecom. Pokrovitelj i poseban gost večeri bio je predsjednik Ivo Josipović

'Svim našim festivalskim prijateljima i posjetiteljima poznato je da već niz godina jedan od svojih koncerata posvećujemo upravo UNICEF-u i njihovim akcijama za djecu u Hrvatskoj. Ove godine, za naš 10. rođendan, zajedničkom suradnjom UNICEF-a, hotelske grupacije VALAMAR i Festivala te uz osobni dolazak predsjednika RH, Ive Josipovića, odlučili smo se na jedan drukčiji posebniji korak – organizaciju donatorske gala večere', istaknuo je Rachlin.

U znak zahvale, Rachlin i Moore su za goste i donatore pripremili mini glazbeni program – izveli su glazbu Alana Ridouta skladanu za animirani film Walta Disneyja 'Bik Ferdinand' u inačici za recitatora i violinista.

'Već godinama, a posebno od ove zime kad je i Julian postao UNICEF-ov ambasador dobre volje, pokušavamo gdje god i kad god je moguće pomoći UNICEF-u i njihovim programima, jer tako pomažemo djeci i mladima diljem svijeta. Uz već tradicionalnu festivalsku donaciju koju ćemo UNICEF-u predati 8. rujna na nogometnoj utakmici između glazbenika i medija na dubrovačkom stadionu Lapad, a gdje će nam se pridružit i UNICEF-ov ambasador Slaven Bilić, ovo je bila još jedna veličanstvena prigoda da se podsjetimo na važnost brige o djeci', rekao je glumac i dobrotvor je sir Roger Moore.

Josipović, Moore i Rachlin redom su se zahvalili gostima i donatorima koji su okupili na gala večeri Glazba za radost djece kako bi pomogli UNICEF-ov program Stop nasilju među djecom.

Nakon humanitarnog, predsjednik Josipović na današnjem rasporedu ima i poseban glazbeni zadatak u Dubrovniku. Naime, na večerašnjem već tradicionalnom Koncertu u bijelom, koji je dio programa festivala Julian Rachlin i prijatelji, glazbenici će izvesti i jedno njegovo djelo - 'Žalobni pjev za violinu i glasovir'. Predsjednik će prije večerašnjeg koncerta biti s glazbenicima na završnim probama, pa će ih, kako je Rachlin istaknuo, uputiti i savjetovati kako najbolje odsvirati njegovo djelo.