MINISTAR KARAMARKO

'Šipušić je imao neupotrebljivu informaciju'

03.11.2010 u 20:46

Bionic
Reading

Ministar policije Tomislav Kramarko izrazio je zadovoljstvo što je proces za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića završen ovakvim presudama i izrazio optimizam u vezi razrješenja i svih ostalih otvorenih pitanja koja su ostala, posebno naručitelja ubojstva

Podsjetimo, tročlano sudsko vijeće Županijskog suda u Zagrebu, pod predsjedanjem sutkinje Ivane Kršul, u srijedu je nepravomoćno osudilo šestoricu osumnjičenih za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića na ukupno 150 godina zatvora

On ove presude smatra prvim činom procesa u kojem bi trebao biti razotkriven i naručitelj ovoga ubojstva.

'Vi znate da se i u Beogradu odvija jedan proces u jednoj višoj sferi organizacije', rekao je Karamarko u Dnevniku Nove TV.

Naglasio je da je hrvatska policija riješila problem izvršitelja i organizatora na razini koja je djelovala u Republici Hrvatskoj. 'Na neki način smo sistemom domino efekta i naše kolege iz Srbije uvukli da se obračunaju s korifejom svog organiziranog kriminala i stave ga na sud. Prema tome, ja bih se strpio, jer svaka obrada i proces ima svoje zakonitosti. Mislim, optimist sam da ćemo doći do rješenja', rekao je Karamarko.

Ministar policije je komentirao i slučaj policajca Šipušića kojemu je ubojstvo bilo najavljeno. On smatra da je Šipušić u trenutku kada mu je Amir Mafalani rekao da će se nešto veliko dogoditi u Zagrebu imao neupotrebljivu informaciju. Karamarka brine druga stvar, a to je što je jedno izjavio prilikom unutrašnje obrade u policiji, a drugo na sudu. Policija će u petak izići s konačnim rezultatima istrage u slučaju Šipušić.

Na koncu je izjavio da se ne osjeća krivim za Pukanićevo ubojstvo iako je u tom trenutku bio šef tajnih službi.