NOVI SLUČAJ PREMLAĆIVANJA

Sinovi lokalnih moćnika siju strah Vrbovcem

25.09.2012 u 09:32

Bionic
Reading

Sinovi lokalnih moćnika siju strah u Vrbovcu, svi ih se boje a posljednji se incident dogodio proteklog vikenda. 19-godišnju Ivu J. jedan od njih šakom je udario u oko nakon čega se liječnici KBC-a Zagreb bore da joj spase vid

Iva je kao i većina mladih u Vrbovcu u petak izašla u dva najpopularnija lokala. Kao i svakog vikenda, ti su lokali bili prepuni mladih Vrbovčana željnih zabave. No, ono što se ovom gradiću događa kada oko dva sata ujutro lokali zatvore vrata, a mladi izlaze na ulicu, rijetko će tko ispričati. Skupina mladića, mahom sinovi lokalnih moćnika, tada uvodi red.. Iva se, na svoju nesreću, u noći na subotu zatekla na krivom mjestu u krivo vrijeme i sada u bolnici čega drugu operaciju oka. A samo zato što je željela pomoći mladiću koji je ležao na podu i krvario iako ga uopće ne poznaje.

'Sin jednog moćnika udario je jednog dečka koji je slučajno navratio u kafić Jazavac. Nakon toga okrenuo se i svima zaprijetio da će im se nešto dogoditi ako kažu što su vidjeli. Taj je dečko jako krvario i prijateljica i ja smo mu pružale maramicu da obriše krv. Tada se iz skupine ljudi, koja je to sve nijemo promatrala, izdvojio jedan, navukao kapuljaču preko glave i svom snagom me udario šakom u oko. Krv je počela prštati. Srećom, zgrada Hitne je blizu pa su me prijatelji brzo tamo odnijeli. Zamotali su mi oko i prevezli me na Rebro gdje sam hitno operirana. Još nitko ne želi prognozirati što će biti s mojim okom', priča Iva za Jutarnji list.

Sin lokalnog moćnika, o kojem Iva govori jest Filip Mijalić, sin bivšeg saborskog zastupnika HSLS-a i bivšeg člana Uprave Hrvatskih pošti Jadranka Mijalića. Dio njegove ekipe, koja kako tvrde mladi Vrbovčani mjesecima divlja gradom, jest i sin gradonačelnika Vrbovca, HDZ-oca Vladimira Bregovića Ivor Bregović (18). Obzirom da se radi o dvojici vjerojatno najmoćnijih ljudi u gradu, njihovo ime rijetko će tko reći javno.

Iako su svi vidjeli tko je 19-godišnju Ivu teško ozlijedio, policija još s njim nije razgovarala. Naime, vrbovečka Hitna Ivinu ozljedu oka okvalificirala je kao lakšu što znači da bi napadača trebala goniti privatnim putem. Sada čeka da liječnici iz KBC Rebro policiji pošalju dokumentaciju da se ipak radi o teškoj ozljedi pa da krene krim istraga. Tek tada policajci mogu razgovarati s očevicima i privesti sumnjivca. Iz PU zagrebačke izvijestili su samo kako je krim istraživanje u tijeku te da se, što se njih za sada tiče, radi o nepoznatom napadaču.

'To se već duže vrijeme događa. Vrbovečka policija ne radi svoj posao i štiti ‘tatine sinove’. Nikada nisu tamo kada treba. Kad oni dođu, banda se već razbježi, a kada im se kaže tko je radio nerede, samo odgovore ‘Budemo vidjeli što možemo učiniti’. I nikada ne mogu učiniti ništa', kaže Iva.

Jutarnji list prije desetak dana pisao je o slučaju 23-godišnjeg Slavena P. koji je u večernjim satima 27. kolovoza brutalno pretučen u kafiću u Vrbovcu. Iako je vidio samo tko mu je zadao prvi udarac jer je tada izgubio svijest, prijatelji su mu rekli kako su ga na podu nastavili mlatiti gradonačelnikov sin Ivor Bregović, Jurica Mijalić i njihova ekipa.