PROSVJED PROTIV ZABRANE PUŠENJA

Sinjski ugostitelji zatvorili kafiće na 24 sata

24.06.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Ugostitelji Sinja, Trilja, Hrvaca i Otoka u srijedu su zatvorili svoje kafiće u znak prosvjeda protiv zabrane pušenja u ugostiteljskim objektima

Prema podacima organizatora prosvjeda, 24-satnom zatvaranju lokala odazvalo se gotovo 100% od ukupnog broja ugostitelja, kojih u Cetinskom kraju ima oko 200.

Sinjski ugostitelji su se okupili na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje se potpisivala peticija, a izvjesili su i plakate na kojima je pisalo: 'Ne ubija pušenje, nego zakon o zabrani pušenja', 'Ministre, udovoljite našim zahtjevima', 'Promet pada, troškovi rastu'.

Nakon okupljanja ugostitelji su krenuli ulicama grada noseći transparente i zviždaljkama su pozivali građane da im daju potporu. Peticiju za izmjenu Zakona potpisalo je preko 1500 građana.

Jedan sinjski ugostitelj kaže da je prije donošenja ovog zakona u svom kafiću u centru grada, koji je srednje veličine, prodavao i do 100 kava ujutro, a sada ih proda desetak.

'Ako se tako nastavi, kada dođe jesen i počnu kiše te se zatvore štekati, mislim da ćemo i mi morati staviti ključ u bravu', rekao je taj ugostitelj. Inače, Sinjani i ostali stanovnici cetinskog kraja jutros su kavu pili uglavnom po kućama, a neki su bili snalažljivi pa su skuhali kavu i ulili u termosice te izašli na zidiće ili klupe u parku, piše Slobodna Dalmacija.