NOVI SINDIKALNI DOM

Sindikati iznajmili tri etaže Švicarcima i Amerikancima

14.03.2014 u 10:20

  • +8

Ovako izgleda novi sindikalni dom

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Bionic
Reading

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja od prije par dana uselio je u novu zgradu na zagrebačkoj Trešnjevci. Osam godina prošlo je od trenutka kada je donesena odluka do gradnji zdanja čija je cijena, prema riječima Vilima Ribića, čelnog čovjeka Matice sindikata, poslovna tajna

'Ono što nije tajna je da smo tri etaže površine od oko 1200 m2 već iznajmili tvrtkama iz Švicarske i SAD-a i da ćemo od te najamnine zatvoriti održavanje cijele zgrade. Gradili smo ispod tržišne cijene, bilo je i problema pa smo dva puta mijenjali projekt', kazao je Ribić.

Po kojoj cijeni je iznajmio Ribić nije želio otkriti, ali red veličine na potezu u Savskoj i ulicama oko nje kreće se od 11 do 16 eura za kvadrat.
Zgradu je gradila Tehnika, svojedobno se spominjalo da je cijena gradnje oko 20 milijuna kuna dok su se procjene za kupljeno zemljište kretale oko 14 milijuna kuna.

'Neki nam predbacuju da kao sindikalci nismo trebali graditi u krizi. Pa to samo lud čovjek može reći. Ako čovjek ima novaca onda je logično da tada kupuje u gradi jer može dobiti povoljniju cijenu', zaključio je Ribić.

Troškove gradnje sindikalne zgrade Ribič je rekao da će otkriti svojim članovima.