V.D. Dekan nije se pojavio

Sindikalna povjerenica: Nakon smjene dekanice, nitko ne upravlja Filozofskim fakultetom

  • Autor: V. B./Hina
  • Zadnja izmjena 11.07.2020 13:05
  • Objavljeno 11.07.2020 u 13:05
tportal

Izvor: Cropix / Autor: Tomislav Kristo / CROPIX

Glavna sindikalna povjerenica Filozofskog fakulteta u Zagrebu dr. sc. Ivana Bašić u subotu je u priopćenju upozorila da nakon suspenzije dekanice trenutno nitko ne upravlja jednom od najvažnijih visokoškolskih ustanova u Hrvatskoj niti itko snosi odgovornost za stanje na ustanovi

"Nakon odluke rektora Sveučilišta u Zagrebu o suspenziji dekanice Vesne Vlahović-Štetić upozoravamo javnost da trenutno nitko ne upravlja jednom od najvažnijih visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj niti itko snosi odgovornost za stanje na ustanovi, kako sigurnosno tako i u radno-pravnom smislu", priopćila je Bašić.

Bašić je dodala i da je nakon odluke o suspenziji imenovan v.d. dekana, koji se, kako je rekla, nije pojavio niti prvi dan po objavi suspenzije, a niti jučer.

"To znači da će do ponedjeljka puna četiri dana ustanova biti bez upravljanja, a bojimo se i dulje. Skrećemo pozornost da ostavljanje Fakulteta bez upravljanja predstavlja sliku i priliku nekompetentnosti i neodgovornosti u provođenju rektorove odluke", ustvrdila je Bašić u priopćenju kojeg je potpisala u ime Sindikalne podružnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras je za obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta imenovao Miljenka Šimpragu

Dekanicu Vlahović-Štetić suspendirao je zbog, kako je navedeno, kršenja zakona i Statuta Sveučilišta u Zagrebu. Odluka o suspenziji temelji se na presudi Županijskog suda u Zagrebu od 26. lipnja kojom je Vesna Vlahović-Štetić pravomoćno osuđena za mobing Ante Čovića, kao zaposlenika Fakulteta, čime je ugrožavala dostojanstvo zaposlenika u sferi komuniciranja, održavanja socijalnih odnosa i kvalitete profesionalnog statusa, navedeno je u priopćenju Sveučilišta.

Vlahović-Štetić na čelo Fakulteta došla je 1. listopada 2017.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!