NITKO MU NIŠTA NE MOŽE

Sin karlovačkog pročelnika zlostavlja djecu

04.02.2009 u 21:19

Bionic
Reading

Jedan učenik petog razreda Osnovne škole Dubovac u Karlovcu fizički i psihički maltretira ostalu djecu iz dana u dan, zbog čega ga se boje, a čak i povraćaju od straha

'Otac mu je pročelnik Karlovca i bivši policajac, zbog čega nitko ništa ne poduzima', rekla je zabrinuta majka čija 11-godišnja djevojčica s problematičnim dječakom dijeli školske klupe, piše Slobodna Dalmacija

Dječakov otac, kaže sugovornica, saslušao je primjedbe, rekao da je svjestan problema te obećao da će se on riješiti.
'A kad će se riješiti? Djecu je počeo tući u prvom razredu osnovne škole. Prošle godine jedno je dijete skoro zadavio, intervenirala je policija te su na razgovoru završili roditelji napadača i žrtve. No, ni to nije bilo dovoljno da se dječaka udalji iz škole.
Ne znam ni sama koliko smo puta na to upozoravali ravnateljicu i koliko sam puta već razgovarala sa školskim pedagogom. Oni ignoriraju problem, dok za razliku od njih, nastavnici dječaka nazivaju psihijatrijskim slučajem kojemu je potrebna stručna pomoć. Po savjetu pravobraniteljice za djecu, prijavit ću školu Ministarstvu prosvjete jer ništa ne poduzima', ogorčena je majka.

Nakon sastanka, tvrdi ona, neki roditelji razgovor su nastavili u njezinu stanu te je njih sedmero najavilo da će djecu ispisati iz škole jer su maltretiranja svakodnevna.

'Neki dan je oborio moje dijete na pod i simulirao seks. Zove je kurvom. Briše nos te maramicu utrljava u njezinu kosu. Dijete mi u plaču dolazi kući, a pedagogica savjetuje da, ako ima problema na velikom domoru, neka ga dijete dođe provesti u njezine prostorije. Zar se tako rješavaju problemi?' ogorčena je Karlovčanka.

Tvrdi da su dvije učenice zbog istog dječaka promijenile školu.