BARIŠIĆ U USKOKU

'Silvano Hrelja prodao se HDZ-u za 50 tisuća kuna'

08.02.2011 u 09:02

Bionic
Reading

Silvano Hrelja, čelni čovjek Hrvatske stranke umirovljenika, bio je najskromniji HDZ-ov koalicijski partner. Za vjernost koaliciji HDZ-a, HSS-a i HSLS-a nakon parlamentarnih izbora 2007. Hrelji je iz crnog stranačkog fonda HDZ-a na vlastiti zahtjev isplaćeno samo 50.000 kuna

Kako doznaje Nacional, to je dio iskaza bivšeg HDZ-ova rizničara Mladena Barišića, koji je Uskokovim istražiteljima ispričao pojedinosti o potrošnji novca koji je putem marketinške tvrtke Fimi Media bio izvučen iz javnih poduzeća i potom korišten za ilegalne isplate. Dio tih isplata, prema Barišićevim tvrdnjama, bio je korišten i za potkupljivanje koalicijskih partnera, a kao najskromnijeg među njima spomenuo je Hrelju. To je teška optužba na račun šefa Hrvatske stranke umirovljenika, ali ona tek mora biti dokazana.

Barišić je ispričao i kako je Mati Miši Kovaču iz 'crnoga fonda' na ruke isplaćeno između 80 i 100 tisuća eura za nastup u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji 2007. te da je na isti način 'oko 40 tisuća eura isplaćeno i pjevačici Nini Badrić'. S Mišom Kovačem i Ninom Badrić HDZ je, tvrdi Barišić, potpisao ugovore i transparentno im platio honorare, no prema dogovoru sa Sanaderom, iz crnog fonda im je na ruke plaćen 'dodatak'. Barišić je prokazao i nekoliko hadezeovaca bliskih bivšem premijeru, koji su navodno iz crnog fonda primali dodatke na plaću od desetak tisuća kuna mjesečno.