DRUGI KRUG

Šibenski SDP jedini u Dalmaciji ima kandidate za gradonačelnika i za župana

23.05.2017 u 17:19

Bionic
Reading

SDP-ov kandidat za gradonačelnika Šibenika Josip Živković istaknuo je ocjenjujući prvi krug izbora kako je golema razlika u broju glasova između njega i HDZ-ova kandidata Željka Burića, ali da su Šibenik i Šibensko-kninska županija jedini u Dalmaciji u kojima su i kandidat za gradonačelnika i kandidat za župana iz te stranke ušli u drugi izborni krug

"Bilo je osam kandidata za gradonačelnika i građani su imali više mogućnosti za izbor. Mojih 15,9 posto glasova birača malo je u odnosu na Burićevih gotovo 49. Takav rezultat vjerojatno je i rezultat što sam ja novo ime, a Burić je već bio gradonačelnik", rekao je Živković.

 Istaknuo je da će u drugom krugu dati sve od sebe te je pozvao birače da izađu na izbore jer mu je najvažnije da sudjeluju u izbornom procesu i glasuju za onoga za koga misle da će bolje voditi grad iduće četiri godine.

 "Izborni proces bez izlaska građana na birališta nema nikakvog smisla", ocijenio je na konferenciji za novinare prvi izborni krug Živković.

 Rekao je kako neće zaoštriti predizbornu kampanju u drugom krugu.

"Nisam sumo-borac, već čovjek iz realnog sektora. Bavim se realnim stvarima bitnima za grad, a čini se kako one nisu dovoljno atraktivne građanima. Ako su te teme medijima manje važne, to je druga stvar, ali nisam osoba koja će napadati nekoga na osobnoj razini i služiti se niskim udarcima. Ni sekunde nisam razmišljao o osobi gradonačelnika i Željku Buriću privatno, nego što ta funkcija donosi i predstavlja", rekao je Živković.

 Na pitanje od kojih stranaka koje su ispale iz utrke očekuje potporu u drugom krugu, odgovorio je neodređeno.

 "Ne bih nikom ništa zapovjedao niti razmišljam o tome, ali čini mi se kako se mnoge stranke ne žele previše zamjeriti HDZ-u. Ono što ja nudim kao potencijalni gradonačelnik je da ću se baviti ozbiljnim poslom i da neću trošiti novac za samoreklamu. Jako mi smetaju Burićevi potezi kao današnji, kad je rekao predstavnicima Pjevačkog društva 'Kolo' da će Grad uvijek biti uz njih, a prije nekoliko godina skinuo ih je s proračuna", istaknuo je Živković.

 Rekao je kako nije naručio predizborne ankete jer uvijek daje maksimum bez obzira bile te brojke dobre ili loše za njega i SDP.

 "Nakon drugog kruga bit će jasnija slika gdje stoji SDP kao stranka, a činjenica da samo u Šibeniku i Trogiru imamo kandidata za gradonačelnika u drugom krugu je loša za stranku", zaključio je Josip Živković.