STANJE NA TERENU

Šibenski HDZ ostao uz Kosor

08.05.2012 u 22:08

Bionic
Reading

Jadranka Kosor, predsjednica HDZ-a i kandidatkinja za predsjednicu stranke na predstojećim unutarstranačkim izborima, u sklopu svoje predizborne kampanje danas je sa svojim užim timom posjetila Šibenik i sastala se sa članovima stranke i izaslanicima na Općem saboru HDZ-a s područja Šibensko-kninske županije

Kosor je u Šibenik stigla u pratnji Andreja Plenkovića, kandidata za njezinog zamjenika, Vladimira Šeksa i Ane Lovrin, kandidata za potpredsjednika stranke, te Branka Bačića, Kosoričinog kandidata za predsjedništvo stranke.

U izjavi novinarima Kosor je komentirala potporu koju je dobila na početku kampanje za predsjednicu HDZ-a, od Ante Kulušića, saborskog zastupnika i predsjednika Šibensko-kninske županijske organizacije HDZ-a.

Ustvrdila je kako je Kulušić postupio onako kako su trebali postupiti neki drugi - rekao je svoje mišljenje i izrazio joj svoju podršku na samom početku izbornog puta, no na to ga nitko nije prisilio.

Unatoč tomu što se na samom početku opredijelio, na izborima za predsjednika HDZ-a Šibensko-kninske županije dobio je bezrezervnu podršku kolegica i kolega u HDZ-u, kazala je Kosor.

Dodala je kako Kulušić nikoga u Županijskom odboru nije prisiljavao da dijeli njegovo mišljenje i potporu dade istom kandidatu koji je i njegov favorit za predsjednika HDZ-a, niti je ikoga upućivao za koga će glasovati na stranačkim izborima na 15. Općem saboru HDZ-a 20. svibnja.

Ante Kulušić demantirao je mogućnost da unutar HDZ-u Šibensko-kninske županije postoji raskol, budući da je predsjednica kninskog HDZ-a Josipa Rimac nedavno javno pružila podršku drugom predsjedničkom kandidatu, Tomislavu Karamarku.

Od 86 izaslanika koji će iz Šibensko-kninske županije biti na Općem saboru HDZ-a 20. svibnja, samo je šest izaslanika iz grada Knina, kazao je Kulušić, te zaključio da županijski HDZ ostaje jedinstven, a njegovo izaslanstvo jedinstveno je u potpori Jadranki Kosor.