SUKOB PROSVJEDNIKA I PROFESORA

Šestero studenata predavanje slušalo u kafiću

28.04.2009 u 08:45

Bionic
Reading

Doc. dr. Hrvoje Potrebica, nastavnik na Odsjeku za arheologiju, predavanje za svojih šestero studenata održao je u ponedjeljak u kafiću Frka, omiljenom okupljalištu profesora Filozofskog fakulteta

Potrebica je jučer normalno došao na nastavu. U predavaonici je zatekao šestero studenata koji su rekli da žele slušati predavanje. No ubrzo mu je, kako kaže, u predavaonicu upalo 50 redara koji su studentima pokušali objasniti da ne moraju biti na predavanju, nego na alternativnim metodama edukacije.

Profesor se nakon toga verbalno sukobio s organizatorima prosvjeda, kojima je poručio da 'osnuju vlastitu partiju' i da ih sve 'treba poslati na Goli Otok', piše Jutarnji list.

'Zamislite njih 50 na mene jednoga. Nisam se s njima htio sukobljavati. No kada su mojim studentima ponudili alternativna predavanja, to me podsjetilo na metode preodgoja i u tom sam kontekstu doista i spomenuo Goli Otok', iskreno je priznao Potrebica.

'Ovaj prosvjed plod je frustracija koje je iznjedrio sustav i ja se slažem s tim da to treba mijenjati, ali kao osoba ne mogu stati na stranu onih studenata koji studente koji žele pohađati nastavu u tome sprječavaju', rekao je Potrebica.