ŠVERC CIGARETAMA

Šest osoba privedeno u akciji Memphis

11.06.2009 u 14:17

Bionic
Reading

Tijekom operativne akcije Memphis djelatnici Policijske uprave zagrebačke, u koordinaciji s USKOK-om, proveli su kriminalističku obradu nad više hrvatskih državljana i državljana BiH, za koje se osnovano sumnja da su počinili više kaznenih djela

Sumnja se da su izbjegavali carinski nadzor, bavili se nedozvoljenom trgovinom cigaretama te se udružili kako bi počinili kaznena djela.

Kriminalističkom obradom obuhvaćeno je 10 osoba, od kojih je njih šest u srijedu 10. lipnja privedeno, za 3 osobe raspisana je potraga, dok se jedna osoba od ranije nalazi u Istražnom zatvoru zbog izbjegavanje carinskog nadzora.

Tijekom kriminalističke obrade pretraženo je osam stanova ili obiteljskih kuća, dvije garaže, te 11 osobnih i teretnih vozila kojima su se koristili članovi organizirane skupine.

Prilikom tih pretraga pronađeno je i privremeno oduzeto više mobilnih telefona i SIM telefonskih kartica raznih operatera, koje su koristili članovi kriminalne skupine, pištolj, te veća količina domaćeg i stranog novca.

Također je pronađena i manja količina cigareta raznih marki, s nadzornim markicama Ministarstva financija RH, namijenjenih za izvoz iz Hrvatske.

Po do sada prikupljenim podacima, od studenog 2008. godine do lipnja 2009. godine, u Hrvatsku je prokrijumčareno 256.470 kutija cigareta, u vrijednosti od oko 4 milijuna kuna, namijenjenih prodaji na zagrebačkom ilegalnom tržištu.