ŽRTVAMA PRILAZIO SLEĐA

Serijski napadač na starije žene ima samo 14 godina!

23.04.2012 u 13:52

Bionic
Reading

Osječki policajci uhitili su napadača koji je sijao strah među starijim Osječankama, presrećući ih na ulici i otimajući im torbice. Riječ je o, što je i policajce iznenadilo, 14-godišnjem dječaku!?

Do identiteta pljačkaša, koji je na ulicama oko Bosutskog naselja opljačkao šest žena, došlo se nakon pomne kriminalističke istrage i velikog broja razgovora policijskih inspektora sa žrtvama i stanovnicima ulica gdje su se napadi dogodili. Mladi Osječanin se sumnjiči da je u ožujku i travnju napao šest žena, a prijavljen je za šest drskih krađa i dva razbojstva, s obzirom na to da je na dvije žene i fizički nasrnuo, piše Glas Slavonije

Žrtvama bi prilazio sleđa, a potom bi im istrgnuo torbice s ramena ili ruke. Najstarija žena ima 87, a najmlađa 51 godinu. Upravo je najmlađu žrtvu na nogostupu podvožnjaka u Vinkovačkoj ulici udario šakom u lice nakon što je žena pokušala pružiti otpor i zadržati torbicu. Potom bi trčeći pobjegao s mjesta napada. U dva je navrata ukradene torbice odbacivao na jednom od gradilišta u Unskoj ulici (koja se naslanja na Krbavsku u kojoj su se zbile dvije krađe). Još se ne zna gdje je odbacio ostale torbice.

U kriminalističkoj istrazi koja je uslijedila nakon što su došli do identiteta napadača, policajci su 14-godišnjaka dodatno osumnjičili za, kako stoji u priopćenju PU osječko-baranjske, 'utaju mobitela' u veljači te za provalu u ugostiteljski objekt početkom travnja u Osijeku.

Krađama je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Protiv mladog lopova i razbojnika, zbog njegovih godina, slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.