žestoke kritike ministra

Selak nije pozvan na obljetnicu preleta: 'I bolje, bilo bi me sramota biti u društvu ministra Banožića. Neka ide lovit veprove i ostavi se ministarstva!'

15.05.2022 u 19:59

Bionic
Reading

U ponedjeljak će MORH obilježiti 30. godišnjicu preleta pukovnika Ivice Ivandića MiG-om. No prije 30 godina iz JNA je zajedno s njim preletio i Ivan Selak, koji nije pozvan na obljetnicu. Za Novu TV kaže da ne bi ni došao, a imao je i poruku za aktualnog ministra obrane Marija Banožića

Pilot Ivan Selak komentirao je za Novu TV činjenicu da nije pozvan na obljetnicu preleta MIG-ova iz JNA. 'I bolje. Bilo bi me sramota biti u društvu onog koji poziva. Ne bih došao jer ne želim biti u društvu s ministrom. Za mene bi to bilo sramota', kazao je Selak.

Iz MORH-a su ranije pojasnili kako su otkrivanjem eksponata MiG-a 21 u vojarni „Knez Trpimir“ pored aerodroma Split, željeli je dati obol pukovniku Ivici Ivandiću, čiji prelet još nije obilježen postavljanjem eksponata.

Poručili su kako je MiG kojim se obilježava prelet brigadira Ivana Selaka postavljen je na ulazu u vojarnu „Pukovnik Marko Živković“ na Plesu.

'Lažu, to nema nikakve veze ili su ga postavili bez da ja znam. 'Lažu', kaže Selak.

Upitan da li su možda razlog za njegovo nepozivanje na sutrašnju obljetnicu i kritike koje je u nekoliko navrata uputio ministru obrane Mariju Banožiću, Selak kaže: 'Kritika tipa 'njušenje bobmbe' ili drugoročne ili kratkoročne rakete ili da avion ne može letjeti noću, je li to kritika?'

Imao je i poruku za ministra Banožića. 'Neka ide u lov na veprove i ostavi se Ministarstva obrane', kazao je Selak.

  • +10
Ivan Selak Izvor: Pixsell / Autor: Boris Scitar/PIXSELL

Selak se za Novu TV prisjetio događanja od prije 30 godina kada je zajedno s Ivandićem preletio u Hrvatsku čime su ta dvojica danas umirovljenih pilota Hrvatskoj donijela dva MiG-a 21 koji su tijekom rata letjeli pod imenima Osvetnik Vukovara i Osvetnik Dubrovnika. Za Novu TV kaže da mu je samo bila 'panika da neće morati iskočiti'.

'Sjećam se svakog detalja. Od početka leta do kraja. Jedino mi je bilo, ne mogu reći panika, ali što ako iskočim i padnem među Srbe? Moja sreća će trajati kratko, dok ne shvate što radim. Ako padnem među Muslimane, opet će mi kratko trajati sreća. Ako padnem među Hrvate, hoću li im objašnjavati da ja, kao, bježim u Hrvatsku. Ma dajte...', prisjetio se.

Svega se Selak prisjetio i na Facebooku.