RAT ZA MESIĆEVA NASLJEDNIKA

Šeks na tajnoj večeri nudio kandidaturu Vidoševiću?

28.07.2009 u 15:03

Bionic
Reading

Iako je Jadranka Kosor demantirala da stranka namjerava odustati od kandidature Andrije Hebranga i za nasljednika Stipe Mesića istaknuti predsjednika Hrvatske gospodarske komore Nadana Vidoševića, Nacional piše da je Vladimir Šeks uistinu nudio mjesto predsjedničkog kandidata Nadanu Vidoševiću, što je već izazvalo žestoke sukobe unutar HDZ-a

Nacional piše da su se nakon prošlotjednog koncerta José Carrerasa u Zadru sastali Vladimir Šeks i Nadan Vidošević, koji su tamo navodno skovali plan o smjeni Andrije Hebranga s mjesta predsjedničkog kandidata HDZ-a.

Hebranga je trebao zamijeniti baš Vidošević, a dogovor je postignut na trosatnoj večeri koja je uslijedila nakon završetka koncerta u jednom luksuznom zadarskom restoranu.

U društvu potpredsjednice Vlade Đurđe Adlešič, uživajući u probranim delicijama, Šeks je Vidoševiću ponudio mjesto predsjedničkog kandidata HDZ-a, isprva namijenjenog Andriji Hebrangu, njegovu bliskom političkom suradniku i savezniku u rušenju Ive Sanadera s čela stranke.

U svakom slučaju, voda je krenula na mlin Nadana Vidoševića, koji u priopćenju izdanom povodom ovog slučaja nije propustio, pa makar i neizravno, poručiti da je informacija o njegovoj predsjedničkoj kandidaturi uistinu potekla iz HDZ-a.
'Ako se odlučim kandidirati za predsjednika RH, to ću, kao što sam nekoliko puta naglasio, učiniti kao nezavisni kandidat. Što se tiče navoda HDZ-a da ću ići kao njihov predsjednički kandidat, ako je točan, drago mi je da me u ovoj teškoj situaciji vide kao dobro rješenje za zemlju', ustvrdio je Vidošević.