RASKOMADANO TRUPLO U JARUNU

Šefovi policija zbog Simića sastaju se u Beogradu

10.03.2010 u 21:11

Bionic
Reading

U Beogradu će se u četvrtak zbog ubojstva Cvetka Simića, čije je raskomadano tijelo pronađeno u jarunskom jezeru, sastati čelni ljudi policija Srbije i Hrvatske sa suradnicima.

Šefovi policija Milorad Veljović i Oliver Grbić razmijenit će saznanja o Simićevu ubojstvu kako bi se što prije došlo do izvršitelja i naručitelja njegova ubojstva.

Cvetko Simić, kum je Luke Bojovića kojeg mediji i policija u Srbiji opisuju kao vođu narkokartela suprotstavljenog zločinačkoj organizaciji Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam.

Bojović je, piše Jutarnji list vođa zemunskog klana, organizacije koja slovi za jednu od najokrutnijih kriminalnih skupina na Balkanu koju je vodio i ratni zločinac Željko Ražnatović Arkan, a u kojoj zapaženu ulogu imaju pripadnici nizozemskog podzemlja Miloš Petrović Bato i Maruf Mrzić. Skupini je blizak i Milorad Luković Legija, osuđen za organizaciju obojstva Zorana Đinđića.

U ratu skupina Luke Bojovića i Joce Amsterdama ubijeno je desetak pripadnika srbijanskog i BiH podzemlja. Simićev nestanak u Beogradu je 10. veljače prijavila supruga Ana, a srbijanska je policija, navodno, već tada imala podatke o njegovu ulasku u Hrvatsku. Prema svemu sudeći, ubijen je na području Zagreba.

Truplo bez udova Jarunom je plutalo desetak dana, a u šumi na Savskoj opatovini 18. veljače pronađen je i Mercedes S klase bez registracijskih oznaka, spaljen kako bi se uništili tragovi. Riječ je o unajmljenom vozilu, po principu rent-a-car leasinga, koje se koristilo tzv. ekonomskim tablicama.

Simić je često boravio u Zagrebu, odsjedajući u hotelima Sheraton i Antunović, najčešće ne pod svojim imenom. Visok oko 1,90 cm, snažne građe, svijetle kose i plavih očiju ostao je zabilježen u hrvatskim policijskim kartotekama nakon uhićenja u Kutini, gdje je pao na jednoj od cestovnih racija nakon likvidacije Ive Pukanića.

Beogradski Blic pak piše da policijska saznanja ukazuju na to da je Simić posljednjih godina visokopozicioniran i u švercu droge. Također se dovodio u vezu i sa nekim drugim zločinima, ali za to nije bilo dokaza. Blic piše da je osim s kumom Lukom Bojovićem, bio blizak i sa Goranom Marićem i Ilijom Novovićem, koji su u travnju prošle godine ubijeni, a zatim su njihova tijela spaljena i ostavljena u džipu u Dobanovcima.

Simić je, prema saznanjima B92, uz nelegalni posao s narkoticima imao i jedan legalni. Naime,  suvlasnik je jedne beogradske kladionice.

B92 drži se da bi njegovo ubojstvo moglo biti poruka. To ne bi bio prvi takav slučaj u novijoj kriminalnoj povijesti Srbije. Prije dvije godine na jednako surov način ubijen je Smail Tarić, čija je glava pronađena na Bulevaru kralja Aleksandra, a tijelo kod Veterinarskog fakulteta u Beogradu.