PARAFIRANO U ZAGREBU

Šefovi policija dogovorili prijevoz izbjeglica od Gevgelije do Šentilja

18.02.2016 u 15:36

Bionic
Reading

Ravnatelji policija Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije potpisali su u zagrebačkom hotelu Internacionalu izjavu kojom su dogovorili da će se profilacija migranata provoditi na grčko-makedonskoj granici i da će se oni organizirano prevoziti od Gevgelije do Šida

'Bit će organiziran prijevoz za sve koji su registrirani. Od Preševa, preko Šida, Dobove, pa do Šentilja. Na Šentilju će se razdvojiti oni koji žele ostati u Austriji od onih koji idu dalje u Njemačku', kazao je Vlado Dominić, ravnatelj policije RH, javio je HRT.

RTL Autor: RTL

Najavljeno je da će se s potpisanim zaključkom upoznati vlade svih zemalja, ali i Vijeće EU-a. Popisano na snagu stupa već danas, a kako sve zemlje nisu u mogućnosti dati vlak, u njima će se koristiti organizirani autobusni prijevoz.

'Makedonija ima vlak, a Srbija ne može dati vlak i dat će autobuse. Oni migranti koji ne prođu profilaciju bit će na hot spotovima u Turskoj i Grčkoj. Očekujem dobru profilaciju i da neće biti povrata migranata. Ako ih i bude, bit će to mali broj. O ljudima koji su vraćeni prije dogovora dogovarat će se na bilateralnoj razini', zaključio je Dominić.