HČSP-U U GOSTE

Šef zloglasnog Jobbika stiže u Hrvatsku

21.11.2013 u 09:55

Bionic
Reading

HČSP-ovci su se pohvalili time da će u Hrvatskoj ugostiti predsjednika mađarske krajnje desne stranke Jobbika Gabora Vona

'Prošlogodišnja HČSP-ova komemoracija u Laslovu, na kojoj je sudjelovalo 250-ak članova HČSP-a, Jobbika i HVIM-a, u susjednoj Mađarskoj odjeknula je kao vrlo pozitivan pothvat. Stoga je vijest o ponovnom organiziranju komemoracije potaknula još veći broj Mađara na dolazak na ovogodišnju komemoraciju.


Osim što je svoj dolazak u Laslovo najavilo 200-tinjak gostiju iz Mađarske, svoj dolazak su potvrdili najviši dužnosnici mađarske stranke Jobbika. Naime na HČSP-ovu komemoraciju u Laslovu dolazi i Vona Gabor, predsjednik Jobbika. Ta vijest nas je jako obradovala jer se radi o čelniku trenutno druge najjače političke stranke u Mađarskoj. Time HČSP-ova komemoracija uvelike dobiva na značenju i pretvara je u veliki projekt gradnje sve jačeg hrvatsko-mađarskog prijateljstva', kažu.

Gabor i jobikovci stižu u nedjelju, kada će sa svojim hrvatskim istomišljenicima obilježiti dan okupacije Laslova 'mimohodom hrvatsko-mađarskog bratstva'. Priključit će se službenoj komemoraciji, nakon čega će dužnosnici dviju stranaka održati govore, a potom će otići i u Vukovar.