predviđanje dhmz-a

Sedmodnevna prognoza izgleda ohrabrujuće, pogledajte što nam se sprema idući tjedan

29.05.2021 u 07:53

Bionic
Reading

Prema trenutnoj sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a nakon ponedjeljka dolaze nam topliji dani

Danas na će na Jadranu biti pretežno sunčano, od sredine dana na sjevernom dijelu oblačnije, mjestimice uz malo kiše ili poneki pljusak. U unutrašnjosti promjenljivo oblačno, uz mjestimičnu kišu i pljuskove, uglavnom u sjeverozapadnim i gorskim krajevima, prema večeri i u Posavini. Navečer i u noći sa sjeverozapada postupno razvedravanje. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni.

Na Jadranu ujutro uz obalu slaba do umjerena bura, zatim do umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Bura će prema večeri i u noći jačati na jaku, na udare i olujnu, najprije na sjevernom dijelu. Najviša dnevna temperatura danas uglavnom od 17 do 21, na Jadranu između 22 i 26 °C.

Na izborni dan sunčano, ali ne stabilno

U nedjelju će biti pretežno sunčano, no ne posve stabilno. U noći i ujutro na jugu zemlje uz promjenljivu naoblaku tek rijetko može pasti malo kiše, a poslijepodne uz lokalno jači razvoj oblaka izgledni su pljuskovi i grmljavina, osobito u unutrašnjosti. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na istoku sjeverozapadni.

  • +8
7-dnevna prognoza po gradovima Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Na Jadranu umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim udarima, u drugom dijelu dana prolazno će oslabiti i ponegdje okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka od 6 do 10, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 12 do 17 °C. Najviša između 18 i 23 °C, u gorju malo niža.