KONZULTACIJE NA PANTOVČAKU

SDSS s predsjednicom o toleranciji, ali ne i o ćirilici

21.04.2015 u 20:43

Bionic
Reading

Potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac ocijenio je u utorak razgovor s predsjednicom Kolindom Grabar-Kitarović vrlo otvorenim kazavši da im je zajednički stav da treba razgovarati i pokazati odgovornost za zadržavanje atmosfere tolerancije u društvu

Razgovor je bio posvećen ekonomskim brigama Hrvatske, političkoj stabilnosti i toleranciji te pitanju manjina i suradnji sa zemljama u susjedstvu, kazao je Pupovac novinarima na Pantovčaku nakon sastanka s Grabar-Kitarović na koji je došao zajedno s čelnikom stranke Vojislavom Stanimirovićem.

"Došli smo kako bismo započeli dijalog s predsjednicom, stvorili pretpostavke za suradnju. Kako bismo svojim primjerom pokazali da mi, i kada postoji razlog za polemičke tonove i različite stavove, odgovornost za izgradnju dijaloga i stvaranje pretpostavki za međusobnu suradnju vrlo ozbiljno razumijemo. I naišli smo na takav stav predsjednice", rekao je Pupovac.

O problemu ćirilice u Vukovaru nisu razgovarali. "Razgovarali smo o neophodnosti da se sačuva atmosfera tolerancije, uzajamno poštivanje kao pretpostavka za realizaciju ostvarivanja manjinskih prava u skladu sa zakonom i nismo se doticali ni jedne teme posebno", rekao je.

Složili su se, dodaje, da treba sačuvati toleranciju, pozitivnu atmosferu koja je našu zemlju izdvojila pred ostalim zemljama, uvela ju u političko građanstvo EU te da zajedno s predsjednicom i drugim institucijama treba raditi kako ne bi dolazilo do narušavanja pozitivne atmosfere i tolerancije, bilo političke, bilo etničke.

Predsjednica države Grabar-Kitarović i u srijedu nastavlja razgovore s čelnicima parlamentarnih političkih stranka o stanju u zemlji.