demanti

'SDSS demantira informacije prema kojima je stranka dovozila i plaćala birače iz Srbije'

25.05.2017 u 16:11

Bionic
Reading

'Pod punom pravnom i moralnom odgovornošću izjavljujemo da SDSS, kao ni Srpsko narodno vijeće, nije nigdje, pa ni u Obrovcu, organizirao prijevoz i plaćao birače koji žive izvan mjesta svojeg prebivališta, a koji prema zakonu imaju pravo, kao i svi drugi, koristiti svoje biračko pravo', poručio je odvjetnik Anto Nobilo

'Poštovani, obraćam Vam se u svojstvu odvjetnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS). Kako ste objavili informacije s RTL Vijesti i RTL Direkta, temeljem čl. 40. Zakona o medijima (NN 59/04 i 84/11) tražimo da objavite slijedeći demanti:

'Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) demantira informacije iznesene u RTL-ovim emisijama Vijesti i Direkt, emitiranima u utorak, 23. svibnja  2017. godine, kojima je ova stranka oklevetana, a hrvatska javnost obmanuta. U prilogu Nikoline Radić-Ančić, emitiranom u tim emisijama, tvrdi se da je SDSS organizirano dovodio i plaćao glasače iz Srbije da za njega glasaju na lokalnim izborima u Obrovac.

Pod punom pravnom i moralnom odgovornošću izjavljujemo da SDSS, kao ni Srpsko narodno vijeće, nije nigdje, pa ni u Obrovcu, organizirao prijevoz i plaćao birače koji žive izvan mjesta svojeg prebivališta, a koji, prema zakonu imaju pravo, kao i svi drugi, da koriste svoje biračko pravo.

Netočna je i tendenciozna informacija izrečena u rečenom prilogu da dr. Milorad Pupovac, potpredsjednik SDSS 'izbjegava novinare'. Upravo suprotno, u utorak, 23. svibnja pola sata prije podneva, dr. Pupovac primio je poziv od novinara RTL-a i rekao mu da prema njegovim saznanjima SDSS nigdje nije organizirao prijevoz onih birača koji trenutno borave izvan mjesta svojeg prebivališta, ali da će te informacije provjeriti s predsjednikom Gradske organizacije SDSS-a Obrovac, g. Stankom Mijićem.

To je uskoro i učinio te nakon toga nazvao istog novinara te mu rekao da mu je g, Mijić potvrdio da ni ta organizacija SDSS-a nije organizirala prijevoz birača, ali da mu on može reći tko jeste i za tu svrhu mu je dao njegov broj mobitela. Nažalost, premda je urednik o svemu tome bio obaviješten, predsjednika GO-a SDSS-a Obrovac iz RTL nitko do danas  nije kontaktirao, već se pribjeglo netočnoj konstrukciji o 'izbjegavanju novinara' kako bi se prikrilo kršenje prava da se čuje i druga strana.

Također je netočna i za SDSS štetna informacija da je stanoviti Aleksandar Ogur, čiji je iskaz iskorišten kao potvrda od samog SDSS-a o organiziranju prijevoza i plaćanju glasača, vijećnik SDSS-a u Gradskom vijeću Grada Obrovca. On ne samo da nije naš vijećnik nego nije niti je ikada bio član naše stranke.

Na kraju, SDSS ima saznanja o tome tko je, gdje i kada dogovarao i za čiju korist organizirao prijevoz birača na glasanje u Obrovac. Ta saznanja je spreman podijeliti kako sa istražnjim tijelima tako i s javnošću, sve a u cilju zaštite vlastitog ugleda i zaštite birača od pokušaja ograničavanja ili zloupotrebe njihovih biračkih prava', stoji u pismu koje potpisuje odvjetnik Anto Nobilo.