NOVI GAF U SKUPŠTINI

SDP zaboravio glasati i dao vjetar u leđa Bandiću?

25.10.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Zvani Brumniću, zastupniku SDP-a u Gradskoj skupštini i predsjedniku kluba socijaldemokrata, jučer se dogodilo što i stranačkom kolegi Davoru Bernardiću prije mjesec dana – zaboravio je glasati iako on tvrdi to nije istina

Što je još zanimljivije, da se njegov glas računao, Izvješće o radu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića za prvih šest mjeseci 2013. godine ne bi prošlo jer semafor je na kraju glasovanja pokazao 21 za i 20 protiv.

U trenutku kada se odlučivalo o navedenoj točki dnevnog reda Brumnić se spustio do zapisničarke sjednice s kojom je počeo razgovarati.

Na snimci se vidi kako je svjestan da je počela procedura glasanja, jer je nakon pitanja predsjednika Skupštine Darinka Kosora 'tko je za' pogledao prema zastupnicima.

Na pitanje tko je protiv oporbeni zastupnici podignuli su kartone, a Brumnić tvrdi da je podignuo ruku.

'Podignuo sam desnu ruku između 38 i 42 sekunde i to se to treba računati. Nikada nisam izbjegavao pokazati i izreći javno svoj stav pa to nisam učinio ni ovom prilikom. Jasno se vidi da sam podignuo ruku i to se računa jer su još neki zastupnici podignuli ruku, a neki su glasovali i s crvenim kartonom umjesto s plavim', kazao je Brumnić.