MILANOVIĆ PODRŽAO KOVAČIĆA

SDP u Ivanić-Gradu s HNS-om i HSLS-om

14.04.2009 u 23:12

Bionic
Reading

Ivanić-Grad i okolica od 2000. do danas svjedoče kako živjeti socijaldemokraciju na lokalnim i na parlamentarnim izborima, a zahvaljujući stručnim i sposobnim ljudima i dalje garantira svim građanima kvalitetan i ugodan život, kazala je večeras Palma Klun-Posavec, SDP-ova kandidatkinja za županicu Zagrebačke županije na predstavljanju SDP-ovih kandidata za lokalne izbore u Domu kulture u Ivanić-Gradu

IVANIĆ-GRAD - Kao jedan od glavnih ciljeva SDP-a na predstojećim lokalnim izborima navela je decentralizaciju kako bi novac ostajao lokalnoj upravi koja će tada moći ulagati prema svojim prioritetima i potrebama.

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović naglasio je da decentralizacije ne znači 'raskućivanje' ili slabljenje centralne vlasti, kao što se to želi prikazati, već da je riječ o novom redu i novim pravilima igre.

"Želimo da lokalne uprave mogu financirati svoje potrebe, a ne da ovise o političkim vezama, nečijoj milosti ili rođačkim vezama. Zato trebaju biti gospodari na svome što mogu jedino ako gospodare svojim novcem", kazao je Milanović.

Poručio je lokalnim čelnicima u Ivanić-Gradu, Kloštru i Križu da, premda tu imaju iskustvo vladanja i tradicionalnu podršku, ne uzimaju svoje birače 'zdravo za gotovo' već da im svaki dan pružaju dokaze da je SDP svuda poštena, odgovorna i efikasna vlast.

"Mijenjamo SDP, kao što mijenjamo i Hrvatsku: polako, ali sigurno, energično, ali uz nadu da radimo bolju stvar", dodao je Milanović.

Nazočnima se predstavio dosadašnji gradonačelnik Ivanić-Grada i ponovni SDP-ov kandidat za tu dužnost Boris Kovačić. Pritom je najavio pilot-projekt gradnje niskoenergetskih kuća i olakšice mladim obiteljima koje žele graditi takve kuće, te gradnju kanalizacije. "Kod nas nema sela koje nema vodovoda, a sada je na redu kanalizacija", dodaje.

SDP u Ivanić-Gradu na izbore izlazi s HNS-om i HSLS-om, a tri stranke danas su potpisale i koalicijski sporazum.

Za načelnika Kloštar Ivanića SDP u novom mandatu ponovno kandidira aktualnog načelnika Stjepana Mihaljevića, a za načelnicu Križa Ivanu Posavec-Krivec.