PREUSTROJ UPRAVE

SDP protiv izbora u Splitu: Puljak je tvrdoglav, vuče grad u političku neizvjesnost i planira nova zapošljavanja

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 24.11.2021 13:16
  • Objavljeno 24.11.2021 u 13:16
Davor Matijević

Davor Matijević

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Tajnik splitskog SDP-a i gradski vijećnik Davor Matijević u srijedu je zamjerio gradonačelniku Ivici Puljku da svojom tvrdoglavošću u vođenju grada želi izazvati nove izbore za Gradsko vijeće, za koje u SDP-u smatraju da nisu potrebni

"Po svim postupcima gradonačelnika Puljka, on želi nove izbore za Gradsko vijeće i nejasno je zašto vuče Split u političku neizvjesnost i nestabilnost jer nema potrebe za novim izborima, ali gradonačelnik je uporan i tvrdoglav čovjek", rekao je Matijević na konferenciji za novinare.

Ocijenio je kako je, dođe li do novih izbora u Splitu, izgledno da bi oni bili u svibnju ili lipnju sljedeće godine. "Ako dođe od novih izbora u Splitu, SDP je spreman za njih, ali ne mislimo da je to dobro za Grad Split", poručio je Matijević.

SDP neće podržati Puljkov prijedlog preustroja Gradske uprave

Najavio je kako SDP na sjednici Gradskog vijeća idući petak neće podržati prijedlog gradonačelnika Puljka o preustroju Gradske uprave, jer se u tom prijedlogu ne spominje smanjenje broja uposlenika u Gradskoj upravi.

"Gradonačelnik Puljak ne samo da nije predvidio nikakvo smanjenje zaposlenika u Gradskoj upravi, što bi doprinijelo njenoj racionalizaciji i većoj funkcionalnosti, nego je u proračunu za 2022. predvidio čak 25 milijuna kuna više za rashode na plaće, što znači da planira nova zapošljavanja", kazao je i dodao da je Puljak nedavno raspisao natječaj za tri nova radna mjesta.

Poručio je i kako će SDP na sjednici Gradskog vijeća predložiti da se sadašnji broj od 411 zaposlenika u Gradskoj upravi najprije smanji na 350, a do kraja četverogodišnjeg mandata sadašnje vlasti na 300 zaposlenika.

  • +1

Puljak novi predsjednik Centra

Izvor: Promo fotografije / Autor: Mirko Jankovic/Centar

Matijević je kazao kako se SDP ne slaže ni s prijedlogom gradonačelnika da se broj sadašnjih 12 upravnih tijela u splitskoj Gradskoj upravi smanji na osam. "SDP će na sjednici Gradskog vijeća iznijeti prijedlog kad se broj upravnih tijela Gradske uprave s 12 smanji na šest", naveo je.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!