SANJA RADOLOVIĆ

SDP-ova kandidatkinja o Puli: Ovo je neostvareni grad s najviše potencijala na Jadranu

09.03.2021 u 15:52

Bionic
Reading

Saborska zastupnica i SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Pule Sanja Radolović u utorak je sadašnju IDS-ovu gradsku vlast prozvala da je neambicioznošću Pulu stavila u poziciju "crne rupe" Istarske županije.

"Nedostatak ambicije, vizije i ako hoćete snova o nekoj drugačijoj Puli osjeti se u svakoj pori grada. Pula je neostvareni i grad s najviše potencijala na Jadranu, ali istovremeno i grad koji je primjerice jedan od rijetkih koji nema uređenu niti svoju rivu", kazala je Radolović.

Predstavljajući svoj izborni program najavila je da će ponuditi konkretna rješenja s jasnim planom vremenske i financijske realizacije značajnih gradskih razvojnih projekata.

Kao točke svoga programa navela je brigu o najmlađima, starijima, rješavanje stambenog pitanja, zakup poslovnih prostora, pitanje nezaposlenosti.

Radolović je naglasila kako ne želi obećavati nemoguće ali će se truditi da pokrene zamah poduzetnicima i gospodarskom sektoru kroz smanjenje prireza, cijena komunalija, zakupa poslovnih prostora te raznih potpora.

"Vjerujem u razvoj i prosperitet ovoga grada, vjerujem u ljude koji ovdje žive, rade, odgajaju i školuju svoju djecu. Grad Pula je naš dom u kojem živimo jednako koliko i u svom pravom domu i zato nam je svima važno kako funkcionira naš gradski dom", poručila je.

Podršku joj je iskazao predsjednik SDP-a Peđa Grbin, ističući da Pula kao grad stagnira u onom djelu kojem je građanima najbitniji, odnosno u razvoju gradske uprave i servisa koji trebaju biti dostupni svim građanima.

Ustvrdio je da Pula po mnogočemu prednjači u Hrvatskoj, ali zaostaje u potpori koju bi trebala dobiti od gradske vlasti.

"Na ove izbore izlazimo s ozbiljnim programom, ali on nije dovoljan. Možeš imat najbolje programe, no ako nemaš ljude koji su te projekte u stanju realizirati i staviti ih na raspolaganju građanima to ostaje mrtvo slovo na papiru", naglasio je Grbin.