MARAS NA CJEDILU

SDP dočekao Sanadera s glavom u pijesku

12.10.2010 u 14:20

Bionic
Reading

Premda je izlazak Ive Sanadera pred saborsko Istražno povjerenstvo prvorazredni politički događaj, vodeća opozicijska stranka SDP dočekala ga je s glavom u pijesku. Ni uže vodstvo stranke niti Klub zastupnika SDP-a nisu se uopće sastali da bi dogovorili strategiju ispitivanja bivšeg premijera, već su pustili svoje predstavnike da se snađu sami

Zbog te SDP-ove ignorancije nije nimalo čudno to što je bivši premijer Ivo Sanader nadmoćno vladao situacijom, jer uopće nije bio suočen s provokativnijim pitanjima.

Sluteći da su Gordan Maras i Dragica Zgrebec bili nepripremljeni za Sanadera naprosto zato što

'Nisu važna pitanja Sanaderu!'

se za njega nisu ni spremali, nazvali smo potpredsjednika Kluba zastupnika SDP-a Nenada Stazića, koji se počeo smijati kad smo ga pitali jesu li ih pripremili za današnju sjednicu Istražnog povjerenstva.

'Nismo se zbog toga sastajali i ne vidim zašto bismo se pripremali za Sanadera. Pa nećemo valjda postupati po vašim napucima?!', drsko je odgovorio Stazić.

Na napomenu da se iz pitanja SDP-ovih zastupnika vidi da su potpuno nepripremljeni, Stazić je, grohotom se smijući, odgovorio: 'Pa nisu uopće važna pitanja Sanaderu, važni su Sanaderovi odgovori!'

'Sanader je nekoliko puta objasnio tehniku odlučivanja u Vladi, i to je najvažnije', dodao je Stazić, a na upozorenje da to ionako već dugo znamo, ponovio je da nema veze i da je to najvažnije.

Ponašanje SDP-a nije nimalo čudno, uzmemo li u obzir informacije iz Kluba SDP-a da stranka nije ni htjela Istražno povjerenstvo za privatizaciju Ine, jer se taj slučaj veže i za djelovanje njene vlade, a članovi te vlade Slavko Linić i Ljubo Jurčić i sami su svjedočili pred istim istražnim povjerenstvom pred kojim se danas pojavio Sanader.

Gordan Maras ostavljen je da se sam snađe nakon što je izletio u javnost s osnivanjem Istražnog povjerenstva za Inu, iako se u stranci smatra i smatralo se da se međunarodne ugovore ne smije politizirati na način na koji se to događa ovih dana. Zato nije čudno to da su SDP-ovci propustili priliku poentirati na konačnom Sanaderovom svjedočenju i da se cijeli slučaj pretvorio u jadnu političku farsu.