SABOR KRENUO STANKOM

SDP digao graju zbog cigareta: Bruxelles će nas kazniti!

20.05.2016 u 11:01

Bionic
Reading

Pojedini klubovi zastupnika i jutros su na početku zasjedanja zatražili stanku. Među njima je bio i SDP jer je želio progovoriti o neprimjeni europskog prava zbog nerada Vlade

Danas istječe rok u kojem je Hrvatska trebala implementirati europsku direktivu koja je trebala uvesti novi način obilježavanja duhanskih proizvoda, pojasnio je nakon stanke SDP-ov Peđa Grbin.

'Od današnjeg dana novi proizvodi ne mogu se stavljati na tržište. Možete stavljati samo one koji su proizvedeni do danas. Neimplementacija za sobom povlači i naknadu štete odnosno kaznu koja se mjeri u milijunima odnosno desecima milijuna. Vaš nerad će nas koštati', poručio je Grbin.

Napomenuo je kako Hrvatska ima razvijenu duhansku industriju. 'Duhanska industrija su i naši proizvođači duhana koji su dovedeni u nezgodnu situaciju jer neće moći proizvoditi novi proizvod. Što to znači za njih?', upitao je Grbin.

'Zbrojite se i počnite raditi. Ovo što radite nanosi direktnu štetu Hrvatskoj, interesu Hrvatske i proizvođačima. Ovdje se ne radi o tome da niste imali vremena implementirati jer ministar Nakić imao je pripremljen zakon koji je prošao savjetovanje i dobio odobrenje Europske komisije. Taj zakon nalazi se u ladici dok ministar Nakić ukida bolnice i povećava dopunsko zdravstveno osiguranje. Umjesto da se brinete o neradu svoje vlade i kolegama koji sjede u Vladi, a koji su privatni interes stavili ispred javnog, govorit ćete o kolegi Jakovini, napadat ćete ga i nećete imati u vidu štetu koju činite interesima Hrvatske. Svaka vam čast na tome', zaključio je Grbin.