summit u argentini

Saudijski prestolonasljednik kreće na regionalnu turneju

20.11.2018 u 12:58

Bionic
Reading

Saudijski prestolonasljednik Mohammed bin Salman započet će u petak turneju po regiji nakon čega će se uputiti u Argentinu na summit G20 potkraj mjeseca, rekao je u utorak diplomatski izvor u Rijadu

To će biti njegovo prvo putovanje u inozemstvo od ubojstva saudijskog novinara Jamala Khashoggija u saudijskom konzulatu Istanbulu 2. listopada.

Posjetit će Ujedinjene Arapske Emirate, Bahrein i Egipat kako bi razgovarao o sukobu u Jemenu, borbi protiv terorizma i bilateralnim odnosima, kazao je diplomat. Saudijski ministar energetike Khalid al-Falih rekao je u ponedjeljak da će prestolonasljednik sudjelovati i na summitu G20 u Argentini, prenosi al-Arabiya, ne ulazeći u pojedinosti.

Po izvorima, Mohammed će na margini summita imati bilateralne sastanke s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

CIA je zaključila da je saudijski prestolonasljednik naredio ubojstvo Khashoggija, svojeg žestokog kritičara. Saudijska vlada to niječe. Saudijski tužitelji tvrde da su ubojice u Istanbul poslali visoki članovi saudijske vlade i zatražili su smrtnu kaznu za petoricu od njih, od ukupno 11 optuženih.