PRESRETANJE U ZRAKU

Saudijci oborili hutijski projektil iz Jemena

19.12.2017 u 14:15

Bionic
Reading

Jemenski pobunjenici Huti ispalili su balističku raketu na kraljevsku palaču al-Yamamah u Rijadu, objavila je u utorak njihova televizijska postaja al-Masirah, a saudijski mediji kasnije su izvijestili da je projektil oboren i da pritom nije bilo žrtava

Glasnogovornik Hutija rekao je da je balistički projektil ciljao kraljevsku palaču al-Jamama, u kojoj se održavao sastanak saudijskih čelnika.

Saudijska koalicija objavila je da je oborila projektil južno od Rijada, prenijela je televizijska postaja Al Arabija.

'Koalicijske snage potvrđuju da su presrele iransko-hutijski projektil koji je ciljao južni Rijad. Za sada nema evidentiranih žrtava', objavio je vladin Centar za međunarodnu komunikaciju na Twitteru.

Napad je izveden kako bi se obilježilo 1000 dana otkako je saudijska koalicija počela zračne napade na Hutije, rekao je pobunjenički vođa Ali al-Kahum.

Izveden je nekoliko sati prije nego što je Saudijska Arabija trebala objaviti godišnji proračun, na novinskoj konferenciji na kojoj su trebali biti nazočni važni ministri.

  • +7
Sukobi u Jemenu traju već pola stoljeća Izvor: Reuters / Autor: KHALED ABDULLAH

Saudijska Arabija prošli je mjesec presrela dva balistička projektila ispaljena iz Jemena, jedan kod međunarodne zračne luke u Rijadu, dok je drugi ciljao jugozapadnu pokrajinu Asir.

Saudijska koalicija zbog toga je uvela blokadu Jemena kako bi zaustavila isporuke oružja šijitskim Hutima iz Irana.

Blokada je kasnije postupno ublažena.