MAČEK REKAO USKOK-U

'Sanaderu su svaki mjesec dolazili talijanski dizajneri'

22.04.2011 u 14:25

Bionic
Reading

U HDZ-ovu središnjicu svaki mjesec od sredine 2003. godine dolazila su dva talijanska dizajnera koja su šefu stranke Ivi Sanaderu donosila odijela, dok je Bianca Matković pustošila po Heruc galeriji i Linei, a sve je plaćao Mladen Barišić, kazao je navodno USKOK-u u istrazi jedan od najbližih Sanaderovih suradnika Ratko Maček, piše Večernji list

Maček je opovrgnuo da je bio na sastanku na kojem je Sanader savjetovao šefovima državnih poduzeća da marketinške poslove odrađuju preko Fimi medije, piše Večernji list, pozivajući se na navodni Mačekov iskaz dan USKOK-u.

U tom iskazu navodno je ustvrdio da su Talijani svaki put donijeli po dva odijela i potom uzeli mjeru za nova. Znajući govoriti da mu jedina dobro stoje, Sanader je navodno volio marku Brioni, baš kao i Mladen Barišić, bivši ravnatelj Carine i HDZ-ov torbar, koji je navodno plaćao i šopinge.

I to ne samo Sanaderu, nego i još nekim članovima HDZ-a, poput Biance Matković, koja je voljela pustošiti po Heruc galeriji i Linei, a navodno je upravo ona radila popis i određivala članove stranke koji su imali pravo uživati u privilegiji 'besplatnog' šopinga.

Bivši glasnogovornik HDZ-a navodno je ispitan u USKOK-u sredinom ožujka, a trenutačno je u središtu pozornosti istražitelja, tvrdi Večernji list, dodajući da je Mačekovu ulogu u operaciji HDZ-ovog kupovanja lokalnih medija prljavim novcem navodno raskrinkao njegov prijatelj odvjetnik Pero Lozica

Za službenog posjeta Malti 2005. godine Sanader je navodno sa sobom poveo cijelu obitelj, a Vladin je avion usput svratio i do Londona iskrcati Sanaderovu stariju kćer Petru, a potom se u Veneciji u avionu ugnijezdio i Miomir Žužul sa svojom obitelji.

Međutim, problem je nastao pri dolasku na Maltu kad se ispostavilo da bi u istom hotelu trebale biti 'obiteljski pratioci', kojima tamo nikako nije bilo mjesto te HTV-ova novinarska ekipa. Sanader je brže-bolje odlučio da bi bilo pametno promijeniti hotel, a cijelu državno-obiteljsku svitu Maček je promptno transferirao u drugi hotel, daleko od novinarskih očiju, piše Večernji list.