PREMIJER U HLADOVINI

Sanader s jedrenja stalno naziva ministre

31.07.2009 u 19:48

Bionic
Reading

Mjesec dana nakon što je Ivo Sanader napustio Banske dvore i prepustio mjesto Jadranki Kosor, bivši premijer navodno i dalje čvrsto drži pod kontrolom situaciju u Vladi

ZAGREB - Sanader svakodnevno mobitelom naziva ministre i s njima razgovara o tekućim poslovima, što se bivšim suradnicima odbjeglog premijera ni najmanje ni sviđa, pogotovu zato što pozive doživljavaju kroz prizmu aktualne situacije: Sanader krstari Jadranom na 18-metarskoj jahti, dok oni u Vladi razbijaju glavu presahlom državnom blagajnom i narodu nameću nove daće, piše Večernji list.

Sa Sanaderom rado razgovaraju Jadranka Kosor, Božidar Kalmeta i Luka Bebić. Prvoj, uostalom, koriste Sanaderova znanja i iskustva iz područja eurointegracija, pa se s bivšim premijerom detaljno konzultirala prije odlaska u Bruxelles i Trakošćan, na susret s čelnicima EU-a i slovenskim premijerom Borutom Pahorom. Kalmeta i Bebić spremno slušaju Sanaderove naputke, a ti razgovori navodno se obavljaju u prisnim i srdačnim tonovima.

Ukratko, ministri i državni čelnici s bivšim premijerom razgovaraju kao da i dalje vodi državu. No, nakon očito iscrpljujućeg slušanja, proteklog je tjedna jedan od ministara izgubio živce. 'Je li on normalan! Što me neprestano zove? Je li on svjestan da nas je doveo u ovu situaciju', grmjelo je ovih dana jednim, u ovom trenutku vrlo bitnim ministarstvom, piše Večernji list.

Sanader zove samo HDZ-ove ministre, osim jednog nestranačkog, kod kojega je provjeravao istinitost navoda objavljenih u Večernjem listu. Ostali su spremni pokazati i ispise poziva sa svojih mobitela kako bi dokazali da ih Sanader ne zivka često, već je to učinio 'samo nekoliko puta u posljednja tri tjedna'.