SASLUŠAN U AUSTRIJI

Sanader ne želi biti izručen Hrvatskoj

23.12.2010 u 14:57

Bionic
Reading

Austrijsko državno odvjetništvo zaduženo za borbu protiv korupcije saslušalo je u četvrtak putem video veze bivšeg predsjednika hrvatske Vlade Ivu Sanadera, koji je odbacio sumnje u pranje novca, potvrdio je Hini državni odvjetnik Friedrich Koenig

Državno odvjetništvo za borbu protiv korupcije, sa sjedištem u Beču, saslušalo je video vezom Sanadera koji se nalazi u pritvoru u Salzburgu.

Tijekom saslušanja, koje je trajalo oko sat vremena, Sanader je dao kratku izjavu i zanijekao pranje novca za koje je osumnjičen, izjavio je za Hinu glasnogovornik državnog odvjetništva, državni odvjetnik Friedrich Koenig. Kako prenosi 24sata.hr, prema njihovim informacijama iz austrijskog državnog odvjetništva, Sanader je konačno odgovorio na pitanje o izručenju Hrvatskoj koje od njegova uhićenja visi u zraku i rekao da se izručenju protivi.

Sanader je zatražio dodatno saslušanje kako bi se bolje pripremio te će ponovno biti saslušan u siječnju.

Osim protiv Sanadera, istraga se u istom predmetu zbog pranja novca vodi i protiv jednog člana njegove obitelji te protiv još jedne osobe, ali njihov identitet Koenig nije otkrio.

Prema Koenigovim riječima, Sanader je osumnjičenik, ali nije optužen.

Istragu protiv Sanadera pokrenulo je državno odvjetništvo u Innsbrucku na temelju prijave za pranje novca jedne tirolske banke.

Sanader je u austrijskom pritvoru u Salzburgu od 10. prosinca, kada je uhićen na temelju hrvatske tjeralice.