NEKA NOVA PRIJATELJSTVA

Sanader dobio 'cimera' u ćeliji

Ivo Sanader u Šibeniku

Ivo Sanader u Šibeniku

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Niksa Stipanicev

U zatvorskom sustavu procijenili su da ne postoji sigurnosni rizik za bivšeg premijera Ivu Sanadera pa su zatvorenici razmješteni sukladno sigurnosnim procjenama, piše Vjesnik

Golom oku običnog smrtnika nevidljivom, osim u obličju papuče, negdje između posjeta USKOK-ovih istražiteljica koje prima u Remetincu i tajnovitih bolničkih pregleda, Sanaderu je ipak jedna od povlastica u pritvoru ukinuta. Od prije nekoliko dana, kako je Vjesniku potvrdio ravnatelj Središnjeg ureda za zatvorski sustav Branko Peran, Sanader više nije sam u ćeliji u Remetincu, nego je dobio sustanara.

'Savjetodavno vijeće upravitelja zatvora u Zagrebu na redovitoj sjednici 25. srpnja donijelo je odluku kojom su sve preostale male sobe za smještaj zatvorenika u kojima trenutačno boravi po jedan zatvorenik, veličine 10,6 četvornih metara, prenamijenjene u sobe za smještaj dvojice zatvorenika', odgovorio je Peran na Vjesnikov upit o Sanaderovu smještaju u pritvoru u Remetincu.

Napomenuo je da su time zadovoljeni zakonom propisani standardi za smještaj zatvorenika od četiri četvorna metra i 10 prostornih metara. U zatvorskom sustavu procijenili su da ne postoji sigurnosni rizik za bivšeg premijera Sanadera, jer, kako ističe Peran, 'zatvorenici su razmješteni sukladno sigurnosnim procjenama, a o odluci je obaviješten Središnji ured Uprave za zatvorski sustav'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi