pune ruke posla

Sami kapitalci: Na Povjerenstvu za sukob interesa Pupovac, Bandić, Grabar Kitarović, Krstičević...

07.02.2019 u 16:16

Bionic
Reading

Na sjednici Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa u petak naći će se sami kapitalci. Povjerenstvo će donijeti odluke u predmetima protiv predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, a odlučivat će o pokretanju ili nepokretanju postupka protiv cijelog niza visokih političkih dužnosnika na čelu s predsjednicom RH Kolindom Grabar Kitarović

Prvi je na redu Milorad Pupovac, u čijem predmetu Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa mora donijeti odluku. Protiv njega je 2017. podnesena prijava od udruge U ime obitelji jer je 'bio u istom tijelu koje je dodjeljivalo financijska sredstva i u tijelu koje je financijska sredstva primilo'.

Naime, Pupovac se kao član Savjeta za nacionalne manjine nije izuzeo od donošenja odluke o dodjeljivanju financijskih sredstava Srpskom narodnom vijeću kojem je na čelu.

Povjerenstvo će donijeti odluku i u predmetu protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Riječ je o predmetu koji je pokrenulo samo povjerenstvo temeljem dostupnih saznanja sumnjajući da bi Bandić mogao biti u sukobu interesa zbog angažmana odvjetničkog društva Hanžeković, koje mu je platilo jamstvo za izlazak na slobodu od 15 milijuna kuna. Riječ je o jamčevini koju je pokojni Marijan Hanžeković platio iz svog džepa 2015., kada je Bandić bio uhićen u sklopu istrage u aferi Agram.

  • +10
Nataša Novaković Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Osim toga, Povjerenstvo će odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića, ministra branitelja Tome Medveda te ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek.

Na tapetu je i varaždinski župan Radimir Čačić, sisački župan Ivo Žinić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan te bivši gradonačelnik Petrinje Branko Kutija.