KARLOVAC

Sajmovi razmjene udžbenika u školama

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 22.07.2009 11:38
  • Objavljeno 22.07.2009 u 11:33
udžbenici

udžbenici

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Dragan Matić

Sve karlovačke osnovne škole održat će 25. kolovoza od 9 do 15 sati svaka svoj sajam razmjene udžbenika, kazao je danas na konferenciji za novinare u Osnovnoj školi Grabrik gradonačelnik Damir Jelić

Poručio je roditeljima 350 učenika koji su korisnici gradskog socijalnog programa da ne brinu za nabavku knjiga jer će im u tome pomoći i država i grad. Pozvao je učenike i roditelje da ne čekaju sajam već da s razmjenom udžbenika počnu i samo što prije.

'Komplete udžbenika prošle školske godine učenici su dobili besplatno i na njih treba gledati kao na opće dobro te omogućiti njihov što bolji protok već sada, a ono što neće moći razmijeniti sami, moći će učiniti na sajmu 25. kolovoza', kazao je gradonačelnik.

I korisnici socijalnih programa neka iskoriste mogućnost razmjene, kako bi trošak grada i države bio što manji, poručio je. Njima će se trošak refundirati prema predočenom računu za nabavku pojedinih knjiga, što znači da račun može biti u punom iznosu cijene kompleta, ali i znatno umanjen, ako dio udžbenika prethodno nabave razmjenom.

Novinarima je kao primjer predočen popis cijena kompleta udžbenika od 1. do 8. razreda osnovne škole, prema katalogu odobrenih udžbenika za Osnovnu školu Grabrik. Cijena se kreće od 790 kuna za 1. razred do oko 1.890 kuna za 7. i 8. razred.

Na novinarsko pitanje hoće li se na sajmu razmjenjivati kompleti ili pojedinačni udžbenici, gradonačelnik je odgovorio da to treba prepustiti nastavnicima, djeci i roditeljima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi