UBOJSTVO IVE PUKANIĆA

Saborski odbor traži izvještaj o Šipušiću!

20.10.2010 u 14:48

Bionic
Reading

Predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Ostojić izjavio je danas da je odbor od MUP-a zatražio očitovanje vezano uz svjedočenje policajca Nenada Šipušića na suđenju za ubojstvo Ive Pukanića

'MUP provodi radnje na utvrđivanju eventualnih propusta oko postupanja policijskog službenika Šipušića i Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost je zatražio očitovanje po pitanju nadzora koje oni vrše. Ukoliko bude daljnje potrebe za našim postupanjem, onda će Odbor to napraviti', rekao je Ostojić novinarima.

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko oformio je jučer posebnu stručnu skupinu koja će ispitati postupanje policajca Nenada Šipušića koji je pred zagrebačkim Županijskim sudom potvrdio da mu je jedan od optuženika za ubojstvo Ive Pukanića desetak dana prije atentata najavio da će se u središtu grada dogoditi nešto veliko.

No, Šipušić tu informaciju nije prijavio nadređenima ni nakon zločina, rekavši da je bio siguran da će policajci u istrazi doći i do njega.