nastavak zasjedanja

Sabor o zaštiti okoliša i eksploataciji ugljikovodika

24.01.2018 u 07:14

Bionic
Reading

Zakonom o zaštiti okoliša preciznije se određuje postupak procjene utjecaja zahvata na okoliš te, uz ostalo, područja industrijskih emisija i sigurnosti odobalnih naftnih i plinskih djelatnosti

Sabor će zasjedanje nastaviti raspravom o konačnom prijedlogu izmjena Zakona o zaštiti okoliša, a među nekoliko zakonskih prijedloga iz područja zaštite okoliša, koji danas dolaze na dnevni red, je i zakon o istraživanju i eksploataciji ugljikovodika.

  • +27
Aktualnim prijepodnevom počela 7. sjednica Sabora Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Riječ je o zakonima koji se usklađuju s eurpskom pravnom stečevinom, prenosi HRT.

Zakonom o zaštiti okoliša preciznije se određuje postupak procjene utjecaja zahvata na okoliš te, uz ostalo, područja industrijskih emisija i sigurnosti odobalnih naftnih i plinskih djelatnosti.

Novi pak zakon o ugljikovodicima trebao bi riješiti probleme ovlasti i administrativinih zapreka pri istraživanju ugljikovodika, a Sabor će, prema riječima predsjednika Gordana Jandrokovića raditi do 19 sati.

Vlada je pak, sjednicu najavila za 14 sati, dok je predsjednik Vlade Andrej Plenković na Svjetskom gospodarskom forumu u švicarskom Davosu tijekom kojeg će imati niz bilateralnih susreta sa svjetskim političkim čelnicima i predstavnicima poslovnog svijeta.